wallpaper

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 400 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 400 g BoerenkoolHerkomst: Solid
  • 100 g Blauwschimmelkaas
  • 50 g ZonnebloempittenHerkomst: horizon

Zelf toevoegen

  • 1 el Mosterd
  • 1 el Olijfolie
  • 1 st Groentebouillonblokje
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was de boerenkool, haal eventuele harde nerven eruit en snijd het blad wat kleiner (met de keukenmachine). Laat goed uitlekken.
  2. Breng een pan met water en de bouillon aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd klein. Kook de zoete aardappel met de boerenkool 15 minuten op een middelhoog vuur.
  3. Rooster de zonnebloempitten in een koekenpan goudbruin. Let op dat ze niet verbranden.
  4. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui in 5 minuten zacht en gaar.
  5. Snijd in de tussentijd de blauwschimmelkaas in stukjes.
  6. Serveer de stamppot met de geroosterde zonnebloempitten en strooi er de rest van de kaas over.
  7. Giet het water van de zoete aardappel en boerenkool af, laat even droog stomen en pureer met een stamper. Doe de gebakken ui, de mosterd en de helft van de blauwschimmelkaas erbij en schep om.
TIP

II

Voedingswaarden

(Per portie)

Allergenen informatie