Boerenkoolstamppot met zoete aardappel X
Nog geen reviews
0 g groente
Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Boerenkool Herkomst: De Eerste
- 400 g Zoete aardappel Herkomst: Solid
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 50 g Zonnebloempitten Herkomst: Horizon
- 100 g Blauwschimmelkaas Herkomst: Bastiaansen
- 1 st Groentebouillonblokje
- 1 el Olijfolie
- 1 tl Mosterd
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de boerenkool, haal eventuele harde nerven eruit en snijd het blad wat kleiner (met de keukenmachine). Laat goed uitlekken.
- Breng een pan met water en de bouillon aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd klein. Kook de zoete aardappel met de boerenkool 15 minuten op een middelhoog vuur.
- Rooster de zonnebloempitten in een koekenpan goudbruin. Let op dat ze niet verbranden.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui in 5 minuten zacht en gaar.
- Snijd in de tussentijd de blauwschimmelkaas in stukjes.
- Serveer de stamppot met de geroosterde zonnebloempitten en strooi er de rest van de kaas over.
- Giet het water van de zoete aardappel en boerenkool af, laat even droog stomen en pureer met een stamper. Doe de gebakken ui, de mosterd en de helft van de blauwschimmelkaas erbij en schep om.
TIP
Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price
Groente -100%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Voedingswaarden
Per portieAllergenen informatie


