Boerenkool-pompoenstoof met rijst en runderbraadworst
4,0
635 kcal
330 g groente
Boerenkool is een typische wintergroente, die vanaf het najaar tot ongeveer eind februari verkrijgbaar is. Deze groene groente zit vol met vezels, vitaminen en belangrijke mineralen. Wist je dat er zelfs een Nationale Boerenkooldag bestaat? Op 24 oktober, want dan start officieel het boerenkoolseizoen. Wij starten lekker wat eerder.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
- 200 g Runderbraadworst Herkomst: Future Food Group
- 400 g Pompoen, gesneden Herkomst: Proef
- 1 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
- 200 g Boerenkool Herkomst: De Eerste
- 1 el Bakolie
- 150 ml Water (of bouillon)
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
- Snijd de runderbraadworsten in stukjes, of druk het worstvlees in balletjes uit het velletje. Verhit olie in een braadpan en bak de worst goudbruin.
- Bak de pompoen enkele minuten met de worst mee. Snijd de tomaat klein en voeg toe aan de pan. Schenk het water (of bouillon) erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten afgedekt zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
- Spoel de boerenkool goed onder de kraan, verwijder eventueel de harde nerven en snijd klein. Voeg toe aan de stoof en sudder afgedekt 10 minuten mee.
- Serveer de boerenkool-pompoenstoof met de volkoren basmatirijst ernaast.
TIP
Ook erg lekker met iets zoets zoals rozijntjes.4,0
Meet hoe goed je eet
True price -18%
Groente + 162%
Vitaliteit + 37%
CO2 eq -25%
Water + 89%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Variatie, Eiwitrijk, Seizoen, Gezin, Lactosevrij, Afvallen, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie635 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker6 g
Vet26 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit30 g
Vezels8 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Koriander
Lam
Rund


