Palmkool-bonen schotel met kiprookworst ! Weinig koolhydraten
3,6
609 kcal
320 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag op het menu een bijzondere rookworst van haantjes. Wist je dat uit een ei net zo vaak een hen als een haan komt? Meestal wordt alleen de hen in leven gehouden. Dankzij een unieke samenwerking mogen de haantjes samen met de hennen opgroeien op de biologische boerderij.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 300 g Pastinaak Herkomst: de eerste
- 300 g Palmkool Herkomst: Waog
- 200 g Witte bonen Herkomst: Your organic nature
- 200 g Kip rookworst Herkomst: St Hendrick
- 1 el Olie
- 15 g Roomboter
- 1 tl Mosterd
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en snijd in partjes. Schil de pastinaak en snijd in kleine stukken. Verwarm boter (of olie) in een bakpan en bak de ui samen met de pastinaak in 8-10 minuten zacht en lichtbruin op een middelhoog vuur (voeg eventueel een klein scheutje water toe).
- Was de palmkool, verwijder de harde nerven en snijd klein. Bak de palmkool de laatste 5 minuten met de pastinaak mee.
- Spoel intussen de witte bonen in een zeef onder de kraan. Verwarm boter in een ruime bakpan en bak de bonen op een laag vuur. Voeg de mosterd toe en pureer daarna losjes met een vork of een pureestamper tot een grove puree (bewaar wat bonen). Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm intussen de rookworst (in de verpakking) in een pan met heet, maar niet kokend water. Snijd daarna in stukken.
- Schep de bonen en groenten door elkaar en leg de rookworst er op.
TIP
Je kunt de rookworst ook in plakjes snijden en mee bakken met de uien.3,6
Meet hoe goed je eet
True price -27%
Groente + 154%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -55%
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie609 kcal
Koolhydraten39 g
Suiker13 g
Vet30 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit34 g
Vezels18 g
Zout2.9 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Kip
Mosterd


