Maak een beslag door het boekweitmeel, de rijstdrink, een scheutje olijfolie en een snuf zout goed los te kloppen met een garde. Zet opzij.
Verhit een droge bakpan en rooster de boekweitkorrels 10 minuten op een middelhoog vuur. Schep uit de pan en leg opzij.
Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Was de broccoli en snijd of maal fijn (als rijstkorrels). Veeg de champignons schoon een snijd in plakjes.
Verhit olie in de bakpan van de boekweit en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Bak de champignons en de broccoli mee en breng op smaak met zout en peper.
Verhit olie in een andere bakpan en bak per persoon 2 dunne flensjes / pannenkoekjes van het boekweit beslag. Breng op smaak met zout en peper. Beleg de flensjes met de groenten en klap dubbel of rol op.
TIPHet is ook lekker een deel van de broccoli rijst door het beslag te roeren.
II
Boekweit komt uit de familie van de duizendknopigen, net als rabarber en zuring en is dus geen graan. Het is van nature glutenvrij, rijk aan eiwitten en licht verteerbaar. Als meel heeft het een grote bindingskracht en kan daardoor in een recept vaak eieren vervangen, bijvoorbeeld in pannenkoekbeslag. Ideaal dus als je een vegan pannenkoek wilt bakken.