1 st Meergranen stokbroodHerkomst: Handgemaakt brood
2 st UiHerkomst: TVA Organics
50 g PancettaHerkomst: Fumagalli
Zelf toevoegen
snufje Peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente270 g
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bak het stokbrood in 10-12 minuten knapperig.
Was de sla, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Was de tomaat en snijd in dunne plakjes. Laat de gefermenteerde kool uitlekken.
Verhit olie in een bakpan en bak de pancetta krokant en bruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Pel de ui, snijd in ringen en bak in het bakvet van de pancetta.
Snijd het stokbrood in de hoogte doormidden en besmeer royaal met knoflookmayonaise.
Beleg met tomaat, ui, sla, gefermenteerde kool en pancetta. Snijd het stokbrood in stukken en zet eventueel vast met een prikker. Van de ingrediënten die je nog over hebt kun je een lekkere salade maken en ernaast serveren.
TIPHeb je nog gefermenteerde kool over? Deze is ook erg lekker op een boterham met kaas.
II
Een BLT-sandwich is een variant van de sandwich waarvan de naam verwijst naar de hoofdingrediënten Bacon, Lettuce en Tomato. Heerlijk met knoflook mayonaise en gefermenteerde kool. Gefermenteerde voeding is niet alleen erg lekker, maar ook rijk aan gezonde probiotica. En het wordt geassocieerd met een reeks gunstige gevolgen voor de gezondheid; van een betere vertering tot een sterker immuunsysteem. Onze gefermenteerde kool met gember en bietjes wordt geleverd door Kramer en zonen.