Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Koolhydraatbewust
PeulvruchtenPinda'sEi
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
200 g BoerenkoolHerkomst: Solid
400 g Bloemkoolrijst
2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
2 st Ei
360 g Linzen Herkomst: Machandel
5 el PindakaasHerkomst: Terrasana
Zelf toevoegen
1 el Sojasaus
snufje Zout en peper
1 el Olie
1 el Sambal
Meet hoe goed je eet
Groente310 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq565 g
Water186,5 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een steelpan met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze even schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd doormidden.
Pel de sjalot en snijd in partjes. Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd klein. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
Verhit olie in een bakpan en roerbak de bloemkoolrijst samen met de sjalot en boerenkool circa 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de linzen toe en verwarm 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de pindakaas met water (of melk) in een steelpannetje op een laag vuur. Het is lekker als het een dunne saus is, zodat je deze goed over de rijst kunt schenken. Breng op smaak met sojasaus en een beetje sambal.
Serveer de bloemkoolrijst met boerenkool en een gekookt eitje. Schenk de pindasaus erover.
TIPHet is ook lekker om de eieren te bakken in plaats van te koken.
II
KOOLHYDRAATBEWUST In plaats van gewone rijst, hebben we vandaag koolhydraatarme bloemkoolrijst. Bloemkool is een licht verteerbare koolsoort en heeft een milde en toegankelijke smaak. De bloemkool blijft mooi wit doordat deze tijdens de groei afgedekt is met het blad.