Bloemkoolrijst met boerenkool en pindasaus

Bloemkoolrijst met boerenkool en pindasaus ! Weinig koolhydraten

| 556 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,7
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Koolhydraatbewust
Peulvruchten
Pinda's
Ei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g BoerenkoolHerkomst: Solid
  • 400 g Bloemkoolrijst
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 2 st Ei
  • 360 g Linzen Herkomst: Machandel
  • 5 el PindakaasHerkomst: Terrasana

Zelf toevoegen

  • 1 el Sojasaus
  • snufje Zout en peper
  • 1 el Olie
  • 1 el Sambal

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente310 g
vita-scoreVitaliteit84 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq565 g
water-reduction-scoreWater186,5 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een steelpan met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze even schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd doormidden.
  2. Pel de sjalot en snijd in partjes. Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd klein. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
  3. Verhit olie in een bakpan en roerbak de bloemkoolrijst samen met de sjalot en boerenkool circa 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de linzen toe en verwarm 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de pindakaas met water (of melk) in een steelpannetje op een laag vuur. Het is lekker als het een dunne saus is, zodat je deze goed over de rijst kunt schenken. Breng op smaak met sojasaus en een beetje sambal.
  5. Serveer de bloemkoolrijst met boerenkool en een gekookt eitje. Schenk de pindasaus erover.
TIPHet is ook lekker om de eieren te bakken in plaats van te koken.

II

KOOLHYDRAATBEWUST In plaats van gewone rijst, hebben we vandaag koolhydraatarme bloemkoolrijst. Bloemkool is een licht verteerbare koolsoort en heeft een milde en toegankelijke smaak. De bloemkool blijft mooi wit doordat deze tijdens de groei afgedekt is met het blad.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie556 kcal
Koolhydraten31 g
Suiker8 g
Vet31 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit30 g
Vezels15 g
Zout0.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Pinda's
Ei