Bloemkoolpizza met puntpaprika

Bloemkoolpizza met puntpaprika en ham

| 503 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Glutenvrij, Afvallen, Ketogeen, Koolhydraatbewust, Lactosevrij, Seizoen
Varken
Melk
Ei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st PuntpaprikaHerkomst: Lema
  • 1 el Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 45 g HamHerkomst: St. hendrick
  • 100 g TomatenpureeHerkomst: ekoplaza 200 g
  • 0.5 st Bloemkool
  • 100 g Mozzarella (LV)Herkomst: zuger
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 1 st Courgette

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de bloemkool. Snijd de bloemkool in roosjes en maal ze in de keukenmachine of rasp heel fijn. Doe de rasp in een schone theedoek en wring deze goed uit zodat je droge rasp overhoudt. Doe de rasp in een kom en meng met het ei.
  3. Spreid de bloemkoolrasp uit over de beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bloemkool bodem dun is, zodat deze goed kan garen in de oven. Bak de bodem 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Voor het ontzuren van de tomatenpuree doe je wat bakolie in een koekenpan, voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak 2-3 minuten op een laag vuur. De smaak wordt hierdoor zachter en minder zuur. Was de paprika en snijd in reepjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de courgette en snijd in blokjes.
  5. Bestrijk de bloemkool bodem met de tomatenpuree. Beleg vervolgens met de ui, paprika, courgette, mozzarella, ham, Italiaanse kruiden, zout en peper. Garneer met olijfolie extra vierge.
  6. Bak de bloemkoolpizza in 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Snijd daarna in stukken en serveer.
TIPJe kunt deze bloemkoolpizza ook eens maken met andere toppings. Wat dacht je van: champignons, spinazie, broccoli, tonijn, kipfilet of chorizo?

II

Vandaag staat er een heerlijke bloemkoolpizza op het menu met ham, puntpaprika, courgette en mozzarella. In dit recept gebruiken we de bloemkool in plaats van bloem voor de pizzabodem. Zo krijg je tijdens het eten van je pizza extra groenten binnen!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie503 kcal
Koolhydraten29 g
Vet29 g
Eiwit28 g
Vezels10 g
Zout1 g

Allergenen informatie

Varken
Melk
Ei