Bloemkool teriyaki met rijst

Bloemkool teriyaki met rijst en pittige tofu wokblokjes

| 684 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegan, Lactosevrij, Vegetarisch, Glutenvrij
Paprika
Koriander
Sojabonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Forc
  • 180 g Tofu chili wokblokjesHerkomst: prolaterre
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 300 g Bloemkoolroosjes
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 2 el Verse gemberHerkomst: La Grama

Zelf toevoegen

  • 2 el Siroop (of honing)
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper
  • 2 el Sojasaus

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente270 g
vita-scoreVitaliteit87 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq949 g
water-reduction-scoreWater192 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de rijst afgedekt in 25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook. Snijd de bloemkoolroosjes een beetje kleiner en kook of stoom in 8-10 minuten beetgaar. Giet het water af en laat uitstomen.
  3. Pel en snipper de knoflook. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de koriander klein. Roer de sojasaus, siroop, de helft van de olie, gember, koriander en knoflook tot een teriyakisaus.
  4. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Verhit de rest van de olie in een bakpan en bak de paprika, bloemkoolroosjes en de tofu wokblokjes circa 5 minuten op een middelhoog vuur. Schenk de saus erbij en verwarm nog 2 minuten.
  5. Serveer de rijst met het bloemkool-tofu mengsel.
TIPDe saus is ook erg lekker met sambal of een verse rode peper voor wat meer pit.

II

Teriyaki kennen wij als een Aziatische saus. In Japan is dit een bereidingswijze. Teri staat namelijk voor glans en yaki voor bakken. In Japan wordt hierbij meestal gemarineerde vis of vlees gebruikt. Een kant-en-klare teriyaki saus is overal te koop. Maar het is natuurlijk veel leuker en gezonder om de saus zelf te maken!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie684 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker15 g
Vet19 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit27 g
Vezels8 g
Zout1.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Paprika
Koriander
Sojabonen