Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog. Verhit olie in een bakpan en bak de kikkererwten in 15 minuten knapperig. Schud de pan regelmatig en breng op smaak met zout en (chili)peper.
Was de komkommer en tomaat, halveer ze en verwijder met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer en tomaat. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en bestrooi met zout en komijnpoeder. Doe in een zeef en zet opzij zodat het overgebleven vocht kan uitlekken.
Pel en snipper de ui. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak enkele minuten mee tot de korrels glazig worden.
Maak intussen een dressing door de olijfolie met citroensap en -rasp, zout en (chili)peper los te kloppen.
Snijd de peterselie klein. Hussel in een ruime kom de tomaat, komkommer en fijngesneden peterselie door elkaar. Schep de gebakken bloemkoolrijst erdoor. Druppel de dressing erover en hussel alles goed door elkaar.
Hak of snijd de pinda's grof. Serveer de bloemkool tabouleh en strooi de krokante kikkererwten en pinda's erover.
TIPOok erg lekker met rozijnen en bosui.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het hoofdingrediënt is bulgur, op smaak gebracht met verse kruiden. Vandaag eten we een koolhydraatarme tabouleh met als basis bloemkoolrijst. Omdat de bloemkool al is geraspt staat dit gerecht lekker snel op tafel. Daarnaast eet je ongemerkt lekker veel groente!