Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 15 minuten gaar. Wel de rozijnen in lauw water.
Was de broccoli, laat goed uitlekken en snijd klein. Kook de broccoli en de bloemkoolrijst de laatste 2 minuten met de quinoa mee. Giet het water af.
Was of schil de wortel en snijd klein (brunoise). Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook of stoom de wortels 3-5 minuten. Giet het water af.
Was de kervel en snijd fijn. Hak de hazelnoten klein. Laat de rozijnen uitlekken.
Schep de quinoa, bloemkool, broccoli, wortel, rozijnen en kervel in een kom en hussel goed door elkaar. Pers de citroen erboven uit en breng op smaak met (koolzaad- of noten-)olie, zout en peper. Maak af met de hazelnoten en de zadenmix.
TIPHet is ook lekker de quinoa met een geplet knoflookteentje of in bouillon te bereiden.
II
Tabouleh is een heerlijke salade uit de Libanese keuken. Officieel wordt deze gemaakt met bulgur, veel verse kruiden en olijfolie, maar onze variant is gemaakt met quinoa als basis. Net zo lekker. Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander. De smaak is licht zoet, een beetje anijsachtig. Het wordt meestal geoogst van eenjarige planten omdat de jonge blaadjes het lekkerste zijn. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®