Breng water aan de kook voor de bloemkoolrijst en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Schil de kurkuma en rasp boven de pan (let op: kurkuma geeft erg af!). Kook de bloemkoolrijst 5 minuten en giet daarna het water af.
Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de Italiaanse roerbakgroenten 5 minuten. Pel de knoflook en pers erboven uit.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de vis in 3-5 minuten gaar. Schep de vis voorzichtig om en breng op smaak met zout, peper en een snuf paprikapoeder.
Schep de gele bloemkoolrijst in een mooie schaal en verdeel de groenten en gemengde vis erover.
TIPLekker met peterselie en een citroenpartje.
II
Paella is van oorsprong een Valenciaans gerecht. In Spanje is de bereiding van paella van oudsher een sociale zondagmiddag-gebeurtenis, meestal klaargemaakt door de mannelijke leden van de familie. Je kunt eindeloos variëren met zeevruchten als vis en schaaldieren, stukjes kip, konijn, tomaten, paprika, doperwten, snijbonen, witte bonen, saffraan en noem maar op! Deze Spaanse klassieker maken we met koolhydraatarme bloemkoolrijst en een assortiment MSC gevangen vis.