150 g Légumaise kokos rode curryHerkomst: Ekomenu - Frank Fol
140 g Mini naan met knoflookHerkomst: Terra Sana
25 g Cashewnoten
2 st TomaatHerkomst: Solid
400 g Linzen
1 st BloemkoolHerkomst: Prim de Bretagne
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente400 g
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Was de bloemkool, snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukjes. Was de tomaat en snijd klein. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
Verhit olie in een ruime bakpan en bak de kleingesneden bloemkool enkele minuten. Doe de kokosmelk erbij en laat afgedekt 15-20 minuten stoven op een laag vuur. Doe de linzen erbij en verwarm kort mee. Schep de Légumaise erdoor en haal direct van het vuur (de Légumaise hoef je alleen kort te verwarmen).
Bak het naanbrood 3-5 minuten in de hete oven. Hak ondertussen de cashewnoten grof. Schep de linzencurry in diepe borden en strooi de cashewnoten erover. Serveer het naanbrood ernaast (lekker om mee te dippen).
TIPWil je de oven niet gebruiken? Dan kun je het naanbrood ook verwarmen in een broodrooster, tosti ijzer, bakpan of op een grillplaat.
II
Curry is de omschrijving van een groot aantal gekruide gerechten die vooral voorkomen in de Indiase en Pakistaanse keuken, maar ook in veel andere Aziatische landen. De currygerechten hebben vaak namen die aangeven welke soorten vlees en groente erin verwerkt zijn. Vandaag maken we een groentecurry met als basis een Légumaise voor extra smaak!