Bloemkool-linzencurry met cashewnoten

Bloemkool-linzencurry met cashewnoten en naanbroodjes

| 792 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, Specials, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, Vegan, 9 maanden
Koriander
Selderij
Noten
Peulvruchten
Gluten
Tarwe
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 ml Kokosmelk
  • 150 g Légumaise kokos rode curryHerkomst: Ekomenu - Frank Fol
  • 140 g Mini naan met knoflookHerkomst: Terra Sana
  • 25 g Cashewnoten
  • 2 st TomaatHerkomst: Solid
  • 400 g Linzen
  • 1 st BloemkoolHerkomst: Prim de Bretagne

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chili)peper
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente400 g

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Was de bloemkool, snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukjes. Was de tomaat en snijd klein. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
  3. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de kleingesneden bloemkool enkele minuten. Doe de kokosmelk erbij en laat afgedekt 15-20 minuten stoven op een laag vuur. Doe de linzen erbij en verwarm kort mee. Schep de Légumaise erdoor en haal direct van het vuur (de Légumaise hoef je alleen kort te verwarmen).
  4. Bak het naanbrood 3-5 minuten in de hete oven. Hak ondertussen de cashewnoten grof. Schep de linzencurry in diepe borden en strooi de cashewnoten erover. Serveer het naanbrood ernaast (lekker om mee te dippen).
TIPWil je de oven niet gebruiken? Dan kun je het naanbrood ook verwarmen in een broodrooster, tosti ijzer, bakpan of op een grillplaat.

II

Curry is de omschrijving van een groot aantal gekruide gerechten die vooral voorkomen in de Indiase en Pakistaanse keuken, maar ook in veel andere Aziatische landen. De currygerechten hebben vaak namen die aangeven welke soorten vlees en groente erin verwerkt zijn. Vandaag maken we een groentecurry met als basis een Légumaise voor extra smaak!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie792 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker20 g
Vet42 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit22 g
Vezels16 g
Zout3 g

Allergenen informatie

Koriander
Selderij
Noten
Peulvruchten
Gluten
Tarwe
Paprika