Bloemkool dahl met gele linzen en koriander

Bloemkool dahl met gele linzen en koriander ! Weinig koolhydraten

| 574 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

5,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Afvallen
Koriander
Peulvruchten
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st BloemkoolHerkomst: Loverendale Dem
  • 25 g Gele currypastaHerkomst: Onoff Spices
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Forc
  • 70 g Gele splitlinzenHerkomst: Udea
  • 270 ml Kokosmelk
  • 250 g PuntpaprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente290 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq535 g
water-reduction-scoreWater70,4 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Breng 3 keer de hoeveelheid water (of bouillon) aan de kook en kook de linzen in 15-20 minuten papperig. Giet eventueel het overtollige water af.
  2. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Snijd de rode peper heel klein. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes.
  3. Verhit wat van het kokosvet (uit het kokosmelk blikje) in een bakpan of wok. Fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kleingesneden bloemkool en paprika toe en bak mee. Doe de currypasta en de kokosmelk erbij en laat afgedekt 15 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Voeg de voorgekookte gele linzen toe aan de pan, proef en breng verder op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Snijd de koriander klein en strooi over de bloemkool dahl.
TIPGooi het blad van de biologische bloemkool niet weg, want het blad kun je prima wassen, klein snijden en meekoken in het gerecht.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Een dahl is een vegetarisch gerecht uit de Indiase keuken, gemaakt van peulvruchten, groenten, kruiden en specerijen. De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of pap gekookt, die dahl genoemd wordt. Gele splitlinzen hebben een relatief zoete, nootachtige smaak en geven een prachtige gele kleur aan gerechten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie574 kcal
Koolhydraten39 g
Suiker13 g
Vet38 g
Verzadigd vet24 g
Eiwit15 g
Vezels12 g
Zout1.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Koriander
Peulvruchten
Paprika