Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Afvallen
KorianderPeulvruchtenPaprika
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
0.5 st BloemkoolHerkomst: Loverendale Dem
25 g Gele currypastaHerkomst: Onoff Spices
5 g Verse korianderHerkomst: Forc
70 g Gele splitlinzenHerkomst: Udea
270 ml Kokosmelk
250 g PuntpaprikaHerkomst: Frank de Koning
0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente290 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq535 g
Water70,4 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Breng 3 keer de hoeveelheid water (of bouillon) aan de kook en kook de linzen in 15-20 minuten papperig. Giet eventueel het overtollige water af.
Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Snijd de rode peper heel klein. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes.
Verhit wat van het kokosvet (uit het kokosmelk blikje) in een bakpan of wok. Fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kleingesneden bloemkool en paprika toe en bak mee. Doe de currypasta en de kokosmelk erbij en laat afgedekt 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de voorgekookte gele linzen toe aan de pan, proef en breng verder op smaak met zout en (chili)peper.
Snijd de koriander klein en strooi over de bloemkool dahl.
TIPGooi het blad van de biologische bloemkool niet weg, want het blad kun je prima wassen, klein snijden en meekoken in het gerecht.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Een dahl is een vegetarisch gerecht uit de Indiase keuken, gemaakt van peulvruchten, groenten, kruiden en specerijen. De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of pap gekookt, die dahl genoemd wordt. Gele splitlinzen hebben een relatief zoete, nootachtige smaak en geven een prachtige gele kleur aan gerechten.