Traybake van bloemkool en aardappel met geraspte kaas en hazelnoten
4,4
700 kcal
310 g groente

Dit gerecht is perfect als je kleintjes hebt. Even alles snijden en in de oven op een bakplaat leggen (vandaar de naam traybake) en lekker spelen met de kinderen totdat alles klaar is. Makkelijker en lekkerder kan bijna niet. Als je geen kinderen hebt, kun je ook gewoon lekker de krant lezen.
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Snijd ook de stronk klein. Was of schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Pel de ui en snijd in partjes.
- Leg de bloemkool, aardappels en ui op de bakplaat. Besprenkel royaal met olie en breng op smaak met het kerriepoeder, zout en peper. Bak in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
- Hak de hazelnoten grof. Strooi de geraspte kaas en de hazelnoten de laatste 5 minuten over de aardappels en bloemkool en bak mee.
- Snijd de peterselie klein. Haal het gerecht uit de oven en strooi de rucola en peterselie erover. Voor de kinderen kun je ook de rucola en peterselie apart houden.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Je kunt de ingrediënten ook bakken in een pan. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st BloemkoolHerkomst: Wolmark
- 500 g Aardappels, kruimigHerkomst: E van de Vijver
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
- 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 50 g RucolaHerkomst: Snijderij Udea
- 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
- 2 el Olijfolie
- 2 tl Kerriepoeder
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -14%
Groente+ 146%
Vitaliteit+ 45%
CO2eq -58%
Water -36%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Seizoen, Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie700 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker14 g
Vet36 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit24 g
Vezels16 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Koriander
Mosterd
Melk
Noten