Indiase biryani met paneer en papadums en muntyoghurt

3,9
Gemiddelde van 89 reviews
789 kcal
240 g groente
Indiase biryani met paneer en papadums

Dit rijstgerecht kun je ook wel 'de nasi van India' noemen. Overal is biryani te vinden, met elk zijn eigen smaken en variaties. Jij maakt vandaag een vega variant met een heerlijk, makkelijke kruidenmix en een frisse muntyoghurt. Erbij next level knapperige papadums!

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet opzij.
  2. Laat de paneer uitlekken en snijd in dobbelsteentjes. Verhit olie in een wok of ruime bakpan en roerbak de paneer krokant en gaar. Breng op smaak met zout en peper en schep uit de pan.
  3. Was intussen de spinazie, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Was de tomaat en paprika en snijd in stukjes. Verhit de pan van de paneer (of een andere ruime pan) en roerbak de groenten 2-3 minuten op een hoog vuur. Schep uit de pan en leg opzij bij de paneer.
  4. Roer de yoghurt los met olijfolie extra vierge, zout en peper. Snijd de munt in reepjes en meng de helft door de yoghurt.
  5. Verhit olie in dezelfde pan en bak de voorgekookte rijst samen met de kruidenmix 4-5 minuten op een hoog vuur. Doe de groenten terug in de pan en verwarm al omscheppend nog een paar minuten. Breng verder op smaak met de overgebleven munt, zout en peper. Heerlijk samen met de papadums!
TIP
In India eten ze deze gebakken rijst een beetje bruin/doorgebakken. Dit werkt het beste als je koude (gekookte) rijst gebruikt. Je kunt ook wat spinazie bewaren en dit rauw door het gerecht scheppen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 150 g PaneerHerkomst: Kleinlangeveldsloo
  • 150 g SpinazieHerkomst: Biogarden
  • 200 g TomaatHerkomst: Ecopark
  • 200 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
  • 75 ml Volle roeryoghurtHerkomst: Pur Natur
  • 0.5 st Verse citroenmuntHerkomst: Herbio
  • 10 g Kruidenmix Cashew BiryaniHerkomst: The man with the pan
  • 40 g Mini papadumsHerkomst: Yakso
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie (of kokosolie)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -24%
vegetablecounter
Groente+ 90%
vita-score
Vitaliteit+ 49%
co2-reduction-score
CO2eq -31%
water-reduction-score
Water+ 111%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVegetarischVariatieGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie789 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker12 g
Vet39 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit35 g
Vezels8 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Lactose
Melk
Koriander
Mais
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten