Bietenstoof met pastinaakpuree x

0 g groente

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Rode biet, rauw Herkomst: De Zonneboog
  • 150 g Portabella
  • 400 g Pastinaak Herkomst: de eerste
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 35 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
  • 200 g Champignons, wit Herkomst: proef
  • 1 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 1 st Knoflookteen
Zelf toevoegen
  • 15 g Boter
  • 2 el Maizena
  • 1 el Olijfolie
  • 1 bakje laurier
  • snufje Zout en peper
  • 0.5 tl Tijm
  • 200 ml groentebouillon

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was en schil de wortelen en snijd in stukken van 2 cm.
  2. Veeg de portobello’s en de champignons schoon en (snijd de portobello's en de grote champignons) in plakken.
  3. Pel de sjalot maar snipper ze niet; deze gaat straks heel in de pan.
  4. Pel de knoflook en snipper fijn.
  5. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit de knoflook zacht. Voeg de bietjes, wortelen, laurier, zout en peper toe en bak 5 minuten mee. Roer af en toe.
  6. Roer de tomatenpuree, rode wijn en/of groentebouillon erdoor. De groenten moeten net onder staan. Voeg de tijm toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten zacht stoven. Controleer halverwege of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg zo nodig nog wat rode wijn of bouillon toe.
  7. Schil ondertussen de pastinaak en snijd in gelijke stukken, zet op met ruim water en breng aan de kook, kook in 12-15 minuten gaar. Pureer tot puree en breng op smaak met zout en peper. Voeg een klontje (room-)boter toe.
  8. Controleer het stoofpotje: als de bietjes nog te hard zijn, laat het dan nog extra stoven. Is het stoofpotje te vloeibaar? Los dan 2 tl maïzena, op in 2 el water en roer hiervan zoveel als nodig door het stoofpotje tot de vloeistof iets bindt.
  9. Voeg dan de paddenstoelen/portobello's en de sjalot toe en laat 5 minuten meekoken.
  10. Haal de laurierblaadjes uit de pan voor je de bietenstoof opdient.
  11. Serveer de stoof met de pastinaakpuree.
TIP
Ook lekker om wat groentenbouillon te vervangen door rode wijn.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd

Voedingswaarden

Per portie
Allergenen informatie

Vergelijkbare recepten