Bietenstoof met kastanjechampignons

Bietenstoof met kastanjechampignons en pastinaakpuree

| 642 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Variatie, Lactosevrij, Gezin, Vegan, 9 maanden, Vegetarisch, Glutenvrij, Seizoen
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 250 g Kastanjechampignons
  • 250 g Gekookte bietenHerkomst: Biobrass
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 70 g Tomatenpuree
  • 300 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 2 el TijmHerkomst: Organic Flavour Company
  • 400 g AdukibonenHerkomst: Amaizin
  • 300 g PastinaakHerkomst: de eerste
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chili)peper
  • 300 st Groentebouillon
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente560 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.156 g
water-reduction-scoreWater100,1 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil of was de aardappels en pastinaak, snijd klein en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en stamp met een pureestamper en een beetje kookvocht tot een luchtige puree. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Was of schil intussen de wortel en snijd in stukken van 2 cm. Pel de ui en snijd in partjes. Pel en snipper de knoflook. Veeg de champignons schoon en snijd in plakken. Laat de bietjes uitlekken en snijd klein.
  3. Bereid de bouillon. Verhit olie in een ruime bakpan met dikke bodem op een middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en tomatenpuree 2 minuten. Voeg de wortels, champignons en bietjes toe en schenk de bouillon erbij, totdat de groenten net onder staan. Breng op smaak met tijm, zout en (chili)peper.
  4. Laat op een laag vuur 10-15 minuten afgedekt zachtjes stoven. Controleer halverwege of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg zo nodig nog wat water toe. Spoel de adukibonen in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan. Verwarm nog enkele minuten mee.
  5. Serveer de bietenstoof met de pastinaakpuree.
TIPDe stoofpot is ook erg lekker met een scheutje rode wijn.

II

Vandaag een heerlijke stoofpotje met lekker veel groenten en adukibonen. Adukibonen zijn kleine Aziatische boontjes, herkenbaar aan hun bordeauxrode kleur en een witte opvallende streep. Ze hebben een zoete, nootachtige smaak, zijn rijk aan eiwitten, mineralen en vezels en heel makkelijk verteerbaar. 'In samenwerking met Lisa Steltenpool'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie642 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker21 g
Vet19 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit20 g
Vezels27 g
Zout1.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten