Malse biefstuk met uienjus, frietjes en gekaramelliseerde bospeen

657 kcal
250 g groente

Hoe vind jij je biefstuk het lekkerst? Afhankelijk van de dikte van het vlees, wordt deze baktijd aangehouden: ‘rare’ (geschroeid, 1 minuut per kant), ‘medium rare’ (licht doorbakken, 1-2 minuten per kant), ‘medium’ (half doorbakken, 2-3 minuten) of ‘well done’ (volledig doorbakken, 3-4 minuten per kant).

Malse biefstuk met uienjus, frietjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Biefstuk Herkomst: Future Food Group
  • 600 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
  • 1 bosje Bospeen Herkomst: Bokdam
  • 0.5 st Verse tijm Herkomst: Herbio
  • 1 st Honing Herkomst: Zuivelrijck
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de biefstuk uit de verpakking, dep droog en laat rusten op kamertemperatuur.
  2. Was of schil de aardappels, snijd in dunne frieten of partjes en doe in een kom. Besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper. Spreid uit over de helft van de bakplaat.
  3. Verwijder het loof van de bospeen, was of schil de penen en snijd in de lengte doormidden. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Meng de peen met de honing, tijm en olie en spreid uit over de andere helft van de bakplaat. Bak de aardappelfrieten en bospeen circa 30 minuten boven in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuten de ovengrilstand aan.
  4. Bestrooi de biefstuk met zout en peper. Verhit olie in een kleine bakpan en schroei het vlees op een hoog vuur dicht. Zet het vuur lager bak circa 2-3 minuten per kant (‘medium’). Gebruik bij voorkeur een vleestang om het vlees te keren. Voeg een klontje boter toe. Neem de biefstuk uit de pan, verpak deze in aluminiumfolie en laat nog 5 minuten op een (warm) bord rusten.
  5. Pel de ui, snijd in halve ringen en bak in het bakvet van de biefstuk. Voeg een scheutje water en eventueel wat mosterd toe voor een lekkere jus. Serveer de biefstuk met uienjus, de aardappelfrietjes en bospeen.
TIP
Gooi het loof van de biologische bospeen niet weg, hier kun je een heerlijke pesto van maken.
4,3
Gemiddelde van 27 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -15%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 46%
co2-reduction-score
CO2 eq + 53%
water-reduction-score
Water + 13%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijSpecialsEiwitrijkLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie657 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker22 g
Vet22 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit32 g
Vezels13 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten