Koreaanse bibimbap met een spiegelei

Koreaanse bibimbap met een spiegelei witte rijst en sesamdressing

| 688 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Glutenvrij, Gezin, Seizoen, Lactosevrij, Vegetarisch, Variatie, Lekker snel
Ei
Sesamzaad

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 3 st Ei
  • 1 bosje RadijsHerkomst: Be-leaf
  • 150 g Baby spinazie
  • 0.5 bosje BosuiHerkomst: Primeale
  • 10 g SesamzaadjesHerkomst: Do-it
  • 130 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • 3 el (Sesam)olie
  • snufje Zout en (chili)peper
  • 2 el Sojasaus of tamari

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente320 g
vita-scoreVitaliteit80 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.185 g
water-reduction-scoreWater64,4 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12-15 minuten beetgaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Was of schil de wortel en snijd in dunne reepjes. Snijd de bosui in ringetjes. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd klein. Verhit olie in een bakpan, roerbak de wortel en bosui in 8-10 minuten beetgaar en zet opzij (bewaar wat bosui voor de saus). Roerbak de spinazie enkele minuten in dezelfde bakpan, totdat deze half geslonken is. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  3. Voor de saus: verwarm een andere bakpan en rooster de sesamzaadjes enkele minuten. Doe de (sesam)olie, sojasaus, sesamzaadjes en de overgebleven bosui in een kommetje en roer goed door elkaar.
  4. Verhit olie in de bakpan en bak per persoon een spiegelei. Was de radijsjes, verwijder het blad en snijd in dunne plakjes. Breng de radijsjes op smaak met een snuf zout.
  5. Schep de rijst in kommen, leg de groenten en het spiegelei erop en breng op smaak met de saus.
TIPOok heel erg lekker met rode peper of een klein beetje sambal.

II

Bibimbap is een rijst gerecht uit de Koreaanse keuken. Het betekent gemixte rijst met groenten en wordt geserveerd met een spiegelei. Traditioneel worden de groenten apart gebakken zodat je een mooi palet op je bord hebt. Maar het is de bedoeling dat je daarna alle groenten mengt zodat de smaken samen komen. Deze lekkere en supergezonde rijstbowl serveren we vandaag met knapperige groenten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie688 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker11 g
Vet34 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit22 g
Vezels8 g
Zout1.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Ei
Sesamzaad