Beef Wellington

Beef Wellington met pastinaak, doperwtjes en broccoli

| 813 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Gezin, 9 maanden, Variatie, Seizoen
Sojabonen
Ei
Peulvruchten
Tarwe
Rund
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Rundergehakt
  • 100 g Doperwten
  • 2 st Knoflookteen
  • 150 g PastinaakHerkomst: de eerste
  • 0.5 st BroccoliHerkomst: lukassen
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st BladerdeegHerkomst: Donaustrudel

Zelf toevoegen

  • 0.5 el Sojasaus
  • 0.5 st Ei
  • 1 el Bakolie
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq3.450 g
water-reduction-scoreWater70,5 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Schil de pastinaak, snijd in kleine stukken en kook 10-15 minuten. Giet daarna het water af.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten.
  3. Klop het ei los. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan. Meng het rundergehakt met het ei, de doperwten, sojasaus, zout en peper. Bewaar een beetje ei om er het deeg mee te bestrijken.
  4. Rol het bladerdeeg uit op een plank. Schep het gehaktmengsel in het midden en vouw het deeg over het gehakt: begin met de korte zijkanten en vouw daarna de lange kant eroverheen. Druk de naad goed aan en gebruik hier eventueel een beetje water voor. Je hebt nu een lange rol.
  5. Leg de Beef Wellington (met de naad onder) op de bakplaat. Bestrijk het deeg met een beetje losgeklopt ei en plaats voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli, snijd in roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Kook of stoom in 8-10 minuten beetgaar en giet vervolgens het water af. Serveer de Beef Wellington met de broccoli ernaast.
TIPHet is ook erg lekker om paddenstoelen door het gehakt te mengen. Wil je de oventijd verkorten? Bak dan eerst het gehakt voordat je dit in het deeg wikkelt.

II

Heb je ooit een Beef Wellington gemaakt? De klassieke Beef Wellington wordt vaak geserveerd op feestelijke momenten en bestaat uit een stuk ossenhaas gewikkeld in bladerdeeg. We geven vandaag een eigen twist eraan en vullen de Wellington onder andere met rundergehakt, pastinaak en doperwtjes. Dit gerecht duurt wat langer dan gebruikelijk omdat het vlees goed moet garen in de oven, maar het is zeker de moeite waard.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie813 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker9 g
Vet32 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit43 g
Vezels14 g
Zout1.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Sojabonen
Ei
Peulvruchten
Tarwe
Rund
Gluten