Beef Wellington met kalfsgehakt, broccoli en doperwtjes

892 kcal
420 g groente

Heb je ooit een Beef Wellington gemaakt? De klassieke Beef Wellington wordt vaak geserveerd op feestelijke momenten en bestaat uit een stuk ossenhaas gewikkeld in bladerdeeg. We geven vandaag een eigen twist eraan en vullen de Wellington onder andere met rundergehakt, broccoli en doperwtjes. Dit gerecht duurt wat langer dan gebruikelijk omdat het vlees goed moet garen in de oven, maar het is zeker de moeite waard.

Beef Wellington

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Pastinaak Herkomst: de eerste
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 200 g Doperwten Herkomst: Your Organic Nature
  • 200 g Kalfsgehakt Herkomst: ecofields
  • 2 tl Gehaktkruiden Herkomst: Het blauwe huis
  • 1 st Bladerdeeg Herkomst: Donaustrudel
  • 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 0.5 st Ei
  • 1 ml Sojasaus
  • snufje Peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Schil de pastinaak, snijd in kleine stukken en kook 10-15 minuten. Giet daarna het water af.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  3. Klop het ei los. Laat de doperwten uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan. Meng het gehakt met het ei, de pastinaak, doperwten, gehaktkruiden, sojasaus en peper. Bewaar een beetje ei om het deeg mee te bestrijken.
  4. Rol het bladerdeeg uit op een plank. Schep het gehaktmengsel in het midden en vouw het deeg over het gehakt: begin met de korte zijkanten en vouw daarna de lange kant eroverheen. Druk de naad goed aan en gebruik hier eventueel een beetje water voor. Je hebt nu een lange rol.
  5. Leg de Beef Wellington (met de naad onder) op de bakplaat. Bestrijk het deeg met een beetje losgeklopt ei en plaats 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli, snijd in roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Kook in 8 minuten beetgaar en giet vervolgens het water af. Serveer de Beef Wellington met de broccoli ernaast.
TIP
Het is ook erg lekker om paddenstoelen door het gehakt te mengen. Wil je de oventijd verkorten? Bak dan eerst het gehakt voordat je dit in het deeg wikkelt.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 18%
vegetablecounter
Groente + 233%
vita-score
Vitaliteit + 21%
co2-reduction-score
CO2 eq + 215%
water-reduction-score
Water + 37%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVariatieLactosevrijEiwitrijk9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie892 kcal
Koolhydraten89 g
Suiker9 g
Vet32 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit50 g
Vezels20 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Ei
Peulvruchten
Tarwe
Rund
Gluten
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten