BBQ Wortelfriet met couscous slaatje vispakketje en Légumaise

701 kcal
260 g groente

Vandaag een zomers BBQ gerecht van onze Belgische chef Frank Fol, de groentekok. Bospeen is een heerlijke lente- en zomergroente. Deze lange, slanke worteltjes met groen loof groeien niet in het bos ;-) De worteltjes worden tot een bosje gebonden en smaken heerlijk fris zoet. We associëren bospeen vooral met de zomer, zoals we winterpeen met de herfst of de winter associëren. Bospeentjes zijn vanaf mei van eigen bodem beschikbaar. Wist je dat je van het blad van biologische bospeen heerlijke pesto kunt maken?

BBQ Wortelfriet met couscous slaatje

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 bosje Bospeen Herkomst: Bokdam
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Campisi
  • 5 st Verse dille Herkomst: Herbio
  • 200 g Gemengde vis Herkomst: Fish and more
  • 130 g Volkoren couscous Herkomst: do it
  • 1 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 1 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
  • 150 g Légumaise gele paprika Herkomst: Ekomenu, Frank Fol
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwijder het loof van de bospeen en snijd de bospeen in lange staafjes. Doe in een kom en breng op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper. Hussel goed door elkaar en grill krokant.
  2. Snijd de dille klein en meng de helft met olijfolie en een kneepje citroensap (of -rasp). Verpak de vis in folie en breng op smaak met een scheutje dille-olie, zout en peper. Vouw de folie dicht en verwarm 10-15 minuten op de BBQ (of in de oven).
  3. Breng water aan de kook. Doe de volkoren couscous in een kom en giet het hete water erover, totdat de couscous net onder water staat. Zet afgedekt opzij. Na 5 minuten is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik. Roer de couscous los met een vork.
  4. Pel en snipper de sjalot. Was de paprika, halveer deze en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika klein. Meng de sjalot, paprika en overgebleven dille met de couscous en breng op smaak met citroensap, komijnpoeder (of -zaadjes), zout en peper.
  5. Serveer het couscous slaatje met de wortelfriet en gemengde vis. Heerlijk met de Légumaise erbij!
TIP
De wortelfriet is erg lekker met een beetje honing of kurkumapoeder.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -29%
vegetablecounter
Groente + 106%
vita-score
Vitaliteit + 23%
co2-reduction-score
CO2 eq -63%
water-reduction-score
Water -81%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGezinEiwitrijkSeizoenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie701 kcal
Koolhydraten55 g
Suiker11 g
Vet34 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit38 g
Vezels13 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Selderij
Peulvruchten
Tarwe
Vis
Gluten
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten