BBQ Papillote met heekfilet en veggies

BBQ Papillote met heekfilet en veggies en Légumaise

| 646 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Glutenvrij, Eiwitrijk, Lactosevrij, Afvallen, Gezin, 9 maanden, Seizoen, Variatie
Paprika
Koriander
Selderij
Peulvruchten
Vis

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Légumaise kokos rode curryHerkomst: Ekomenu - Frank Fol
  • 200 g Heekfilet
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 200 g Cherry trostomaten
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Forc
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 2 el GemberHerkomst: La Grama
  • 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
  • 150 g SnijbonenHerkomst: ekologisch

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente310 g
vita-scoreVitaliteit84 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.561 g
water-reduction-scoreWater195 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel de ui en snijd in ringen. Was de tomaatjes. Was de snijbonen en venkel en snijd in dunne plakjes. Schil de gember en rasp fijn. Was de koriander en snijd klein.
  3. Gebruik per persoon een vel aluminiumfolie. Schep in het midden de kleingesneden venkel, snijbonen, beetje koriander en gember. Leg daarop de rode ui, heekfilet en een paar tomaatjes. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
  4. Vouw eerst de lange kant dicht en daarna de zijkanten. Er mag geen opening zijn waardoor de stoom kan ontsnappen. Plaats de papillote circa 15-20 minuten op de hete BBQ (of in de oven).
  5. Schep de overgebleven koriander door de rijst en serveer met de papillote en een flinke lepel Légumaise kokos rode curry.
TIPJe kunt de papillote ook in de oven bereiden (15-20 minuten op 180ºC)

II

Onze Belgische chef Frank Fol heeft een aantal zomerse BBQ recepten ontwikkeld. Deze week een papillote voor op de BBQ. De stoom die in het pakketje circuleert, zorgt ervoor dat de inhoud op een gezonde manier gaart. Vandaag maken we een papillote met heekfilet en groenten. Heerlijk met basmatirijst en pittige Légumaise kokos rode curry. Deze Légumaise is van nature een bron van vitamine C en foliumzuur en rijk aan Omega-3 vetzuren.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie646 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker10 g
Vet29 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit27 g
Vezels13 g
Zout1.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Paprika
Koriander
Selderij
Peulvruchten
Vis