Bavette met verse tagliatelle

Bavette met verse tagliatelle veldsla en paddenstoelen

| 829 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Variatie, Seizoen, Eiwitrijk, Lekker snel, Lactosevrij, Gezin, Specials
Tarwe
Rund
Gluten
Ei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Bavette
  • 200 g Kastanjechampignons
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 10 g KappertjesHerkomst: La Bio Idea
  • 250 g Verse tagliatelleHerkomst: Bioverde
  • 2 st PreiHerkomst: Peeters
  • 50 g VeldslaHerkomst: Biobrothers

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 3 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente225 g
vita-scoreVitaliteit50 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq10.397 g
water-reduction-scoreWater141,8 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Snijd de prei in de lengte doormidden, was onder de kraan en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de champignons 2 minuten. Pel de knoflook en pers erboven uit. Voeg na een paar minuten de prei toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur.
  2. Verhit intussen olie in een bakpan en bak de bavette rondom bruin op een hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Gebruik een vleestang om de bavette te keren. Bak de bavette ongeveer 2-3 minuten per kant. Haal het vlees uit de pan en laat het afgedekt met aluminiumfolie rusten. Als je van jus houdt, roer dan het bezinksel in de pan van het vlees los met wat water of een klontje boter. De jus kun je op het laatst over de pasta gieten.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de tagliatelle in 3-4 minuten gaar. Giet daarna het water af en druppel wat olijfolie erover. Schep de tagliatelle door de groenten en breng op smaak met zout en peper.
  4. Was de veldsla en laat heel goed uitlekken. Snijd het vlees tegen de draad in plakken. Verdeel de pasta over het de borden, leg het vlees erop en bestrooi met veldsa en de kappertjes.
TIPLaat de bavette voor het bakken op kamertemperatuur komen. Vlees dat direct vanuit de koelkast in een hete pan wordt gebakken 'schrikt'. De vezels trekken samen waardoor het vlees taai wordt.

II

Een bavette is een heerlijk stuk vlees uit de buikspier van het rund, ook wel de 'vang'. Daarom wordt het ook wel vanglap genoemd. Een bavette is iets steviger dan een biefstuk, maar heeft erg veel smaak. Onze bavette komt van EcoFields uit Wekerom, een prachtig biologisch bedrijf!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie829 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker5 g
Vet36 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit41 g
Vezels8 g
Zout0.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Rund
Gluten
Ei