Bavette met raapjes en regenboogpeen ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
561 kcal
380 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Deze wit-roze knolletjes zijn geschikt om rauw te eten of gekookt in groenteschotels, stamppotten, soepen of salades. Rauw lijkt de smaak op die van radijsjes, maar dan minder scherp. Meiraapjes zijn een kruising tussen kool en koolraap, ze hoeven niet geschild te worden en hebben een korte bereidingstijd nodig. Onze biologische meiraapjes worden geleverd door 'De Lepelaar.'

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Bavette Herkomst: ecofields
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen
- 300 g Regenboog peen Herkomst: de Eerste
- 500 g Raapjes Herkomst: de Lepelaar
- 5 g Rozemarijn Herkomst: Herbio
- 2 el Olie
- 20 g Boter
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de bavette even rusten op kamertemperatuur.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Schrap of schil de regenboogpeen en snijd in dunne plakjes. Schil de raapjes en snijd in blokjes. Ris de rozemarijn van de takjes en hak de naaldjes fijn. Doe alles in een kom en hussel met olie, zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en rooster in 25 minuten gaar.
- Verwarm olie in een bakpan, kruid de bavette met zout en peper en bak aan op een hoog vuur. Per kant maximaal 2 minuten. Temper dan het vuur, voeg de boter toe en gaar afgedekt nog circa 5 minuten (afhankelijk van de dikte). Houd het vlees goed in de gaten, het is lekker als het nog een beetje rosé is vanbinnen. Laat het vlees daarna afgedekt 5 minuten rusten.
- Snijd de bavette in hele dunne plakjes en serveer met de geroosterde groenten.
TIP
Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is als je het gaat bakken. Eet je graag keto? Gebruik dan wat extra olie en roomboter voor een jus. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price + 60%
Groente + 202%
Vitaliteit + 29%
CO2 eq + 497%
Water + 128%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie561 kcal
Koolhydraten24 g
Suiker8 g
Vet32 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit28 g
Vezels17 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Rund


