Biefstuk met chimichurri bimi en pastinaakpuree
4,4
589 kcal
260 g groente
Vandaag staat er een heerlijke biefstuk met chimichurri en een pastinaakpuree op het menu. Chimichurri is een groene lichtzure saus die in Zuid-Amerika vaak bij vleesgerechten wordt geserveerd. De saus bestaat voornamelijk uit verschillende verse kruiden, olie en limoen. Een traditionele chimichurri is ook een beetje pittig, dus vandaar dat we een rode peper hebben toegevoegd!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 300 g Pastinaak Herkomst: de eerste
- 400 g Aardappels, zachtkokend Herkomst: Rudolpho
- 200 g Biefstuk Herkomst: Future Food Group
- 200 g Bimi Herkomst: Eco Espana
- 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
- 0.5 st Verse oregano Herkomst: Herbio
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 2 el Boter en/of olie
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de pastinaak en aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook in circa 15-20 minuten zacht. Giet daarna het water af en stamp met boter en wat kookvocht (of melk) tot een stevige, gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit olie (of boter) in een bakpan en schroei de biefstuk kort aan beide zijden. Temper het vuur en laat het vlees nog 5 minuten garen (afhankelijk van de dikte). Het is lekker als het vlees rosé is. Gebruik een vleestang om het vlees te keren. Leg de biefstuk op een warm bord, breng op smaak met zout en peper en dek af met aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten.
- Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de bimi. Was de bimi en kook of stoom in 5-8 minuten beetgaar. Giet het water af. Roosteren in een grill- of bakpan mag ook.
- Mix de peterselie en oregano, ui, rode peper, olijfolie extra vierge en limoensap met een staafmixer, keukenmachine of vijzel tot een gladde saus. Pel de knoflook en pers erboven uit.
- Snijd de biefstuk met een scherp mes in hele dunne plakjes. Schenk de chimichurri erover en serveer met de bimi en pastinaakpuree.
TIP
Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is als je het gaat bakken.4,4
Meet hoe goed je eet
True price -3%
Groente + 106%
Vitaliteit + 35%
CO2 eq + 112%
Water + 11%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Specials, Glutenvrij, Lactosevrij, Eiwitrijk, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie589 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker12 g
Vet20 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit35 g
Vezels19 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Rund


