Bavette met chimichurri

Bavette met chimichurri bimi en pastinaakpuree

| 868 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Variatie, Glutenvrij, Lactosevrij, Eiwitrijk, Seizoen, Gezin
Rund
Lupine

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 200 g Bavette
  • 2 st Knoflookteen
  • 300 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 200 g BimiHerkomst: Eco Espana
  • 400 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 25 g Rozijnen
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 2 el Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 1 g Boter (of bakolie)
  • 2 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente260 g
vita-scoreVitaliteit76 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq10.024 g
water-reduction-scoreWater155,6 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Schil de pastinaak en aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook in circa 15-20 minuten zacht. Giet daarna het water af en stamp met boter en wat kookvocht (of melk) tot een stevige, gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit boter (of olie) in een bakpan en schroei de bavette kort aan beide zijden. Temper het vuur en laat het vlees nog 5 minuten garen (afhankelijk van de dikte). Het is lekker als het vlees rosé is. Gebruik een vleestang om het vlees te keren. Leg de bavette op een warm bord, breng op smaak met zout en peper en dek af met aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten.
  3. Laat de rozijnen wellen in lauw water. Mix de peterselie, Italiaanse kruiden, ui, rode peper, de helft van de rozijnen, olijfolie en witte wijnazijn met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde saus. Pel de knoflook en pers erboven uit.
  4. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de bimi. Was de bimi en kook of stoom in 5-8 minuten beetgaar. Giet het water af.
  5. Snijd de bavette met een scherp mes in hele dunne plakjes. Schenk de chimichurri erover en serveer met de bimi en pastinaakpuree. Garneer met de rest van de rozijnen.
TIPZorg dat het vlees op kamertemperatuur is als je het gaat bakken.

II

Vandaag staat er een heerlijke bavette met chimichurri en een pastinaakpuree op het menu. Chimichurri is een groene lichtzure saus die in Zuid-Amerika vaak bij vleesgerechten wordt geserveerd. De saus bestaat voornamelijk uit verschillende verse kruiden, olie en witte wijnazijn. Een traditionele chimichurri is ook een beetje pittig, dus vandaar dat we een rode peper hebben toegevoegd!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie868 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker23 g
Vet31 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit33 g
Vezels14 g
Zout0.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Rund
Lupine