240 g Zoete aardappel falafel balletjesHerkomst: Florentin
100 g Hummus
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en (chili)peper
el Citroensap
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Was de aubergine en courgette en snijd in dunne plakjes. Breng op smaak met zout en (chili)peper. Verhit olie in een grillpan en gril de groenten, totdat de de plakjes mooi bruin zijn van kleur (gebruik eventueel 2 pannen of de grillstand op de oven).
Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Verkruimel het groentebouillontablet erboven. Spoel de rijst in een zeef goed af onder de kraan. Kook de rijst in 12 minuten gaar in de groentebouillon. Giet daarna het water af en schep de gegrilde groenten erdoor.
Pel intussen de ui en snijd in dunne halve ringen. Verwarm olie in een bakpan en bak de zoete aardappel falafel balletjes samen met de ui op een middelhoog vuur goudbruin (3 minuten).
Meng de hummus in een schaaltje met citroensap, zout en (chili)peper. Pel de knoflook en pers erboven uit. Serveer de volkoren basmatirijst met de gegrilde groenten, zoete aardappel falafel balletjes en hummus dressing.
TIPOok erg lekker met een verse chilipeper.
II
Vandaag op het menu: een lauwwarme rijstsalade. We maken het gerecht met gegrilde groenten, zoete aardappel falafelballetjes en een hummus dressing. Zo gemaakt, voedzaam én enorm lekker. Je kunt dit gerecht zowel warm als koud eten. De smaakmaker in dit gerecht is de ras el hanout, een kruidenmengsel van minstens 12 ingrediënten. Let op: Haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.
'Inspired by Ralph Moorman'