200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
50 g Rucola
200 g Kipdijbeenfilet
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente230 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq1.497 g
Water65,1 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Schil de koolrabi en snijd in kleine blokjes. Verwarm een pan met een klein laagje water en een snuf zout en kook de koolrabi afgedekt in 8-10 minuten beetgaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
Pel de sjalot en snijd in ringetjes. Kruid de kip met zout en peper en maak kruislings wat inkepingen met een scherp mes. Verdeel de basilicum in deze inkepingen. Verhit olie in een bakpan en bak de kip met de sjalotten bruin en gaar in circa 10 minuten.
Verwarm intussen een pan met water en een snuf zout en kook de spaghetti in 8 minuten al dente. Giet het water af en vang een beetje kookvocht op. Snijd de overgebleven basilicum klein en schep samen met de koolrabi, de verse pesto en een beetje kookvocht door de spaghetti. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Serveer de spaghetti met de basilicum kip en strooi de rucola erover.
TIPVoor meer kleur op je bord kun je het gerecht garneren met tomaat.
II
Vandaag een lekker snelle spaghetti met een verrukkelijke pastasaus. Puur, zonder onnodige toevoegingen. De pesto’s en pastasauzen van LEQRS zijn eigenlijk een uit de hand gelopen hobby van oprichter Hester Groenen. Het smaakt alsof je het zelf gemaakt hebt!