Ballenparade met spruitjes en kalfsgehaktballetjes
Nog geen reviews
673 kcal
0 g groente
Spruitjes zijn de okselknoppen van de spruitkool en bevatten veel vitamine C. Meestal worden spruitjes gekookt, maar je kunt ze ook bakken, wokken, stoven of stomen. Je moet ze zeker niet te lang koken, want dan werk je het ontstaan van de beruchte ‘spruitjeslucht’ in de hand. Vandaag gaan we de spruitjes beetgaar bakken en combineren met kalfsgehaktballetjes, champignons en aardappels. 'Inspired by Ralph Moorman'

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Spruitjes Herkomst: Bruinsma
- 500 g Baby aardappels Herkomst: Eerste
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 250 g Kastanjechampignons Herkomst: Heereco
- 200 g Venkel kalfsgehakt Herkomst: ecofields
- 2 tl Gehaktkruiden Herkomst: het blauwe huis
- 1 tl Nootmuskaat Herkomst: het blauwe huis
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water aan de kook. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd de grote spruitjes eventueel doormidden. Was de aardappels en snijd eventueel wat kleiner. Kook de aardappels met de spruitjes 8-10 minuten en giet daarna het water af. Laat even uitdampen.
- Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd de grote exemplaren doormidden.
- Meng het kalfsgehakt met de gehaktkruiden, zout en peper. Rol met je handpalmen kleine balletjes van het gehakt.
- Verhit olie in een ruime bakpan en bak op een hoog vuur de gehaktballetjes samen met de ui en champignons in 3 minuten rondom bruin.
- Roerbak de voorgekookte aardappels en spruiten 5 minuten mee met de gehaktballetjes. Schud de pan regelmatig. Temper daarna het vuur en laat nog 5 minuten garen (afhankelijk van de grootte van de balletjes). Breng op smaak met een snuf nootmuskaat.
TIP
Het is ook erg lekker om gebakken knoflookbroodkruim over de spruitjes te strooien. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price + 14%
Groente -100%
Vitaliteit + 30%
CO2 eq + 217%
Water + 27%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Lekker snel, Seizoen, Lactosevrij, Gezin, 9 maanden, Eiwitrijk, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie673 kcal
Koolhydraten55 g
Suiker5 g
Vet33 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit32 g
Vezels16 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Rund


