Aziatische linzensalade met witvis en wortelcrème ! Weinig koolhydraten

Nog geen reviews
590 kcal
250 g groente
Aziatische linzensalade met witvis en wortelcrème

KOOLHYDRAATBEWUST Een compleet gerecht met heel veel smaken. De linzensalade maak je aan met gebakken ui, gember en rucola. Erbij zachte wortelcrème die perfect combineert met de witvis. Eroverheen ook nog lekker zeewier voor de crunch.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de linzen onder de kraan en kook in ongeveer 15-20 minuten beetgaar. Was of schil de wortels en snijd in kleine stukken. Breng een andere pan met water en een snuf zout aan de kook en kook in ongeveer 15 minuten helemaal zacht.
  2. Pel intussen de ui en snijd in ringen. Verwarm olie in een bakpan en bak de ui op een middelhoog vuur rustig aan. Zet na 6-8 minuten het vuur hoog en voeg de witvis toe. Bak deze aan beide kanten en zet het vuur weer zacht. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Voeg de gember, kerriepoeder en sojasaus toe en bak nog een paar minuten mee. Schep daarna de vis uit de pan en leg opzij.
  3. Was de rucola en snijd klein. Giet de linzen af en meng met de ui, gember en rucola. Maak een beetje smeuïg met een scheutje olijfolie.
  4. Snijd de rode peper heel fijn. Pureer de wortel samen met de rode peper (en eventueel een beetje kookvocht) en maak lekker smeuïg met de boter.
  5. Schep de wortelcrème op de borden en verdeel hierover de linzensalade. Leg de witvis er bovenop en maak af met wat verkruimeld zeewier.
TIP
Als je de linzen eerst weekt in koud water, kun je de bereidingstijd wat verkorten.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 g Groene linzenHerkomst: Greenage
  • 400 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 tl GemberHerkomst: Fairtrasa
  • 200 g HeekfiletHerkomst: Fish and more
  • 50 g RucolaHerkomst: Siete Neef
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 2 g Zeewier crispHerkomst: Clearspring
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 1 tl Kerriepoeder
  • 2 el Sojasaus
  • 15 g Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -4%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 28%
co2-reduction-score
CO2eq -65%
water-reduction-score
Water -21%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie590 kcal
Koolhydraten38 g
Suiker13 g
Vet31 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit32 g
Vezels17 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Vis
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine gevuld met gehakt en mozzarella
553 kcal
450 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust,   Afvallen
Groenten spaghetti met kipgehaktballetjes
542 kcal
350 g groente
Ketogeen,   Afvallen,   Koolhydraatbewust
Keto Gevulde omelet met tonijn en avocado
659 kcal
230 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto bloemkoolgratin met tomaat en pijnboompitten
649 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Gevulde courgette met gehakt en broccoli rijst
585 kcal
420 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen