150 g Légumaise kokos rode curryHerkomst: Ekomenu - Frank Fol
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en (chili)peper
1 ml Sojasaus
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq1.207 g
Water615,4 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water (of bouillon) aan de kook. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder de kraan en kook de rijst in 25 minuten gaar. Giet het water af, breng op smaak met sojasaus (of tamari) en zet afgedekt opzij.
Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de Aziatische wokgroenten 5 minuten op een middelhoog vuur.
Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Doe de linzen bij de groenten en verwarm enkele minuten mee.
Serveer de groente-linzenschotel met de volkoren basmatirijst en druppel (of schenk) de Légumaise kokos rode curry erover.
TIPOok heel erg lekker met sesamzaadjes of cashewnoten.
II
Linzen worden al sinds de oudheid gebruikt. Ze zijn rijk aan ijzer en vezels. IJzer zorgt voor een goede doorbloeding en vezels zorgen ervoor dat je langer verzadigd blijft. Dit recept is super easy te bereiden, want de groente is al voorgesneden. Voor de saus gebruiken we een licht-pittige Légumaise op basis van kokos, paprika en knolselderij. Deze Légumaise is van nature een bron van vitamine C en foliumzuur en rijk aan omega-3 vetzuren.