Aubergine-tomatencurry

Aubergine-tomatencurry met kikkererwtencroutons en naanbrood

| 654 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, Variatie, Vegan, Vegetarisch, 9 maanden, Lekker snel
Gluten
Peulvruchten
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 ml Kokosmelk
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g Kikkererwten
  • 25 g Thaise gele currypastaHerkomst: on off spices
  • 70 g Tomatenpuree
  • 1 st NaanbroodHerkomst: o mundo
  • 1 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 1 st AubergineHerkomst: Solid

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chili)peper
  • 1 el Paprikapoeder
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente290 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.366 g
water-reduction-scoreWater67,6 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet, spoel af onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de kikkererwten op een hoog vuur aan. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper. Zet het vuur laag en bak de kikkererwten op een laag vuur krokant in 25-30 minuten. Schud de pan regelmatig.
  2. Pel de ui en snijd klein. Was de aubergine en tomaat en snijd klein.
  3. Verhit bakolie in een ruime braadpan of grote wok. Bak de ui samen met de tomatenpuree 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de aubergine, tomaat en currypasta toe en bak nog eens 2 minuten mee. Roer de kokosmelk erdoor en laat afgedekt zachtjes koken. De laatste 5 minuten neem je de deksel van de pan en laat je de saus indikken. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en (chili)peper.
  4. Verwarm het naanbrood in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking (of verwarm in een koekenpan of broodrooster).
  5. Serveer de curry in mooie kommen en garneer met de kikkererwtencroutons. Lekker met het naanbrood.
TIPHoud je van pittig eten? Voeg naast de kikkererwtencroutons ook gehakte chilipeper toe aan de garnering. Dit gerecht is ook erg lekker met verse koriander.

II

Naan is het Indiase woord voor brood. Het grootste gedeelte van de bevolking van India is vegetarisch, daar wordt naan als bijgerecht geserveerd bij het avondeten. Het naanbrood kun je verwarmen in de oven. Maar wil je de oven liever niet gebruiken? Dan kun je het brood ook heel eenvoudig opwarmen in een broodrooster of in een koekenpan.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie654 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker18 g
Vet31 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit17 g
Vezels16 g
Zout1.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Peulvruchten
Tarwe