Breng een pan met water aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui. Was de aubergine en tomaat en snijd klein.
Verhit olie in een ruime braadpan of grote wok. Bak de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tomaat, aubergine en de massaman currypasta toe en bak nog eens 2 minuten mee (doe voorzichtig met de currypasta en proef of je de smaak niet te pittig vindt). Roer de kokosmelk erdoor en laat afgedekt 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
Was de spinazie, snijd klein en voeg de laatste 2 minuten toe aan de curry.
Serveer de curry met de basmatirijst in mooie kommen. Garneer met de cashewnoten. (Heb je een glutenallergie? Spoel de cashewnoten dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen).
TIPOok erg lekker met koriander.
II
Vandaag staat er een aubergine curry op het menu. We gebruiken voor dit gerecht een lekkere Massaman curry. Deze licht-pittige curry komt uit het overwegend Islamitische zuiden van Thailand. De naam zou dan afkomstig zijn van het woord "Musulman", ofwel "moslim". Maar er gaan ook verhalen rond dat Massaman curry uit Maleisië komt en de naam afkomstig is van het woord "masam", wat zuur betekent.
Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.