Aubergine caponata

Aubergine caponata met ricotta

| 620 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, 9 maanden, Variatie, Gezin, Seizoen
Melk
Selderij
Tarwe
Lactose
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 3 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 1 st AubergineHerkomst: Solid
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
  • 125 g RicottaHerkomst: castelli
  • 170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
  • 2 st Knoflookteen
  • 70 g Tomatenpuree
  • 5 g Verse basilicumHerkomst: Forc

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 100 ml Water of pastakookvocht
  • 2 el (balsamico)Azijn
  • 1 el Bakolie
  • 1 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit86 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.013 g
water-reduction-scoreWater34,6 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was de aubergine, tomaat en bleekselderij en snijd in stukken. Pel en snipper de ui. Snijd de basilicum in reepjes.
  2. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten op een laag vuur. Voeg de aubergine en bleekselderij toe en bak enkele minuten mee.
  3. Bak de tomatenpuree kort mee en voeg de tomaten, (balsamico)azijn en het water toe. Pers de helft van de knoflook erbovenuit en breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt 10 minuten sudderen top een laag vuur totdat de groenten zacht en gaar zijn. Doe op het laatst de helt van de basilicum erbij.
  4. Breng intussen water met een snuf zout aan de kook en kook de macaroni in 8 minuten al dente. Giet het water af.
  5. Klop de ricotta los met olijfolie (extra vierge) en pers de overgbeleven knoflook erdoor. Serveer de macaroni met de aubergine caponata en een flinke schep ricotta. Garneer met de overgebleven basilicum.
TIPOok erg lekker met kappertjes. Heb je ricotta over? Dit is ook erg lekker als broodbeleg met tomaat en avocado.

II

Vandaag duiken we de keuken in voor een heerlijke Mediterraanse caponata. Een caponata is een Siciliaanse aubergine stoofschotel bestaande uit een aubergine, tomaat en selderij in een zoetzure saus. Eigenlijk is dit een voorgerecht (antipasto), maar met de macaroni erbij is het een volwaardige maaltijd. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie620 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker14 g
Vet22 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit20 g
Vezels15 g
Zout0.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Selderij
Tarwe
Lactose
Gluten