Asperge soep met ei mimosa ham en knapperige toast

4,2
Gemiddelde van 16 reviews
541 kcal
220 g groente
Asperge soep met ei mimosa

Aspergesteken vindt jaarlijks plaats van april tot en met juni. Het verschil tussen de witte en groene asperges is natuurlijk de kleur. De witte asperge is wit omdat deze soort in het donker (in de grond) groeit en de groene soort in het licht (boven de grond).

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Schil de aardappels en snijd klein. Pel de sjalot en snijd klein. Was de asperges, schil ze rondom met een dunschiller en verwijder de harde onderkant. Kook de asperges samen met de aardappels en sjalot afgedekt circa 15 minuten in de bouillon. Schep de asperges uit de pan en leg opzij. Pureer de aardappels met de bouillon tot een stevige soep.
  2. Kook de eieren 8 minuten. Laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en verkruimel ze met een vork of eiersnijder. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie klein. Snijd de ham in smalle reepjes en meng de ham en de peterselie met het ei.
  3. Snijd het brood in plakken. Verhit royaal olie in een bakpan en bak het brood knapperig. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de voorgekookte asperges in stukken, doe terug in de pan en verwarm nog 3-5 minuten mee. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep met de toast en het ham-eimengsel.
TIP
Het is lekker om kippenbouillon te gebruiken als basis voor de soep.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Aardappels, kruimig
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 400 g Witte aspergesHerkomst: Verhoeven
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
  • 50 g SchouderhamHerkomst: St. Hendrick
  • 1 st DesembroodHerkomst: Handgemaakt brood
Zelf toevoegen
  • 700 ml Bouillon
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -17%
vegetablecounter
Groente+ 75%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -56%
water-reduction-score
Water -81%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinSpecials9 maandenVariatieSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie541 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker5 g
Vet22 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit20 g
Vezels9 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Lactose
Ei
Melk
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin