Appelpizza met amandelroom

694 kcal
0 g groente

24Kitchen en Ekomenu vieren feest! Kook ook mee met de speciale jubileum uitzendingen van 24Kitchen in De Grootste Kookclub van Nederland. Kook samen met de chef en heel veel andere fans van 24Kitchen en verras je dierbaren met deze heerlijke appelpizza. Lekker gekookt? Deel je foto via instagram, tag @Ekomenu en gebruik de #ikkookmee

Appelpizza

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 140 g Bloem Herkomst: Windkorenmolen De Vlijt
  • 0.5 tl Bakpoeder Herkomst: Biovegan
  • 70 g Roomboter Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 65 g Roomkaas naturel Herkomst: öma
  • 100 g Kristalsuiker Herkomst: Van Gilse
  • 125 ml Halfvolle melk Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 75 g Amandelmeel Herkomst: horizon
  • 25 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
  • 20 g Pistachenoten Herkomst: kweker
  • 20 g Pijnboompitjes Herkomst: IDorganics
  • 2 st Appel (Jonagold)
Zelf toevoegen
  • 1 el Azijn (voor het deeg)
  • 10 ml Koud water (voor het deeg))
  • 1 st Ei dooier
  • 1 el Maizena
  • 10 g Vanillesuiker
  • 10 g Poedersuiker

Bereiding (95 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Doe bloem, bakpoeder, boter, roomkaas, azijn en koud water in een kom. Kneed alles goed en laat het deeg verpakt in plasticfolie even rusten en stevig worden in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Roer de eidooier, de helft van de suiker en maïzena met een klein scheutje koude melk tot een papje. Breng de overige melk met de overige helft van de suiker en de vanillesuiker aan de kook. Giet de hete melk op het papje en vervolgens alles weer terug in de pan. Breng al roerende aan de kook en laat 1 minuut doorkoken. Meng het amandelmeel erdoor en giet de amandelroom op een koud bord om af te koelen.
  3. Rol het deeg uit tot een grote ronde lap, zo groot als je bakplaat het toelaat, maar minstens 30 cm doorsnede. Leg het deeg op de bakplaat en vouw de buitenrand naar binnen.
  4. Verdeel de amandelroom over de bodem. Bestrooi met rozijnen, pistachenootjes en pijnboompitten. Snijd de appels met schil in dunne reepjes (ter grootte van lucifers) en verdeel over de pizza.
  5. Bak de appelpizza 25 minuten in de oven en bestrooi voor het opdienen met een beetje poedersuiker. Presenteer je appelpizza op een grote houten snijplank en snijd aan tafel in puntjes.
TIP
Ook heel erg lekker met in rum gemarineerde rozijntjes.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -5%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 53%
co2-reduction-score
CO2 eq + 42%
water-reduction-score
Water + 216%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie694 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker46 g
Vet35 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit14 g
Vezels8 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Tarwe
Ei
Sulfiet
Gluten
Noten
Melk
Lactose
nutriscore-B

Vergelijkbare recepten