Appel-kruimeltaart uit de oven

431 kcal
0 g groente

LET OP! Dit is een bakrecept. Behoefte aan warmte en gezelligheid tijdens de koude dagen? Dan is dit bakrecept precies wat je nodig hebt! Het kruimeldeeg dat bovenop de taart komt, staat in Engeland bekend als "streusel", afgeleid van het Duitse woord streuseln, wat "verkruimelen" betekent.

Appel-kruimeltaart

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 30 g Pecannoten Herkomst: Horizon
  • 2 st Appel Herkomst: Santana
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
  • 75 g Ongezouten roomboter Herkomst: Laitois
  • 130 g Tarwebloem Herkomst: molen de vlijt
  • 90 g Bruine basterdsuiker Herkomst: Hygiena
Zelf toevoegen
  • 2 tl Kaneelpoeder
  • 1 snufje Zout

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een bakblik of ovenschaal in met boter.
  2. Hak de pecannoten grof. Was of schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Doe de appelblokjes, citroensap en de gehakte pecannoten in een kom en bestrooi met kaneelpoeder. Hussel alles goed door elkaar.
  3. Snijd de boter klein. Kneed bloem, basterdsuiker, boter en een snufje zout goed door elkaar tot een kruimelig deeg.
  4. Verdeel de helft van het deeg over de bodem van het bakblik en druk een beetje aan. Daarop komen de appelstukjes met de rest van het kruimelige deeg.
  5. Bak de appel-kruimeltaart ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg gaar is.
TIP
Ook lekker met amandelschaafsel en een bolletje vanille ijs.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 45%
co2-reduction-score
CO2 eq -62%
water-reduction-score
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Specials

Voedingswaarden

Per portie
Energie431 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker41 g
Vet16 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit5 g
Vezels3 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten