Appelflappen met rozijnen
Nog geen reviews
505 kcal
0 g groente
Traditionele appelflappen worden gemaakt van bladerdeeg, maar deze appelflap maken we met tortilla wraps. Deze lekkernij is gevuld met appelblokjes en kaneel.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 50 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
- 2 st Appel
- 2 tl Kaneelpoeder Herkomst: Het Blauwe Huis
- 4 st Tortilla wraps extra vezel Herkomst: Amaizin
- 1 el Bakolie
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Laat de rozijnen wellen in een bakje met lauw water. Giet voor gebruik het water weg. Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukken. Verhit olie in een bakpan en bak de appel met de kaneel in 5 minuten zacht en goudbruin.
- Meng de rozijnen door de appel en verdeel het mengsel over de wraps. Vouw de wraps in driehoeken. Dit doe je door de onderkant een klein beetje naar boven te vouwen en vervolgens rechtsboven en linksboven naar beneden te vouwen.
- Leg de appelflappen met de gevouwen kant op de bakplaat en bak in 15 minuten bruin.
TIP
Je kunt ook speculaaskruiden gebruiken in plaats van kaneel. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -35%
Groente -100%
Vitaliteit + 31%
CO2 eq -90%
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Variatie, Gezin, Vegetarisch, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie505 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker37 g
Vet15 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit9 g
Vezels8 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Tarwe
Sulfiet
Gluten


