Andijviestamppot met kaaskletskoppen

Andijviestamppot met kaaskletskoppen en champignons

| 646 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, 9 maanden, Variatie, Seizoen, Gezin, Lactosevrij, Glutenvrij
Mosterd
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 1 st AndijvieHerkomst: Biosikelia
  • 150 g Cherry tomatenHerkomst: Solid
  • 75 g Geraspte kaas
  • 600 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 250 g Champignons

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Mosterd
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente420 g
vita-scoreVitaliteit75 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.662 g
water-reduction-scoreWater29,5 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal en plaats in de voorverwarmde oven totdat ze rimpelig zijn. Vorm platte kaashoopjes op de bakplaat bij de tomaatjes (met circa 2 cm tussenruimte) en bak in circa 10 minuten goudbruin. De kaas gaat eerst smelten, vervolgens bubbelen en tenslotte lichtbruin kleuren. Let op dat het niet te snel gaat en ze verbranden, want dan worden de kletskoppen bitter. Laat de kaaskletskoppen daarna afkoelen en hard worden.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna de het water af en vang een deel van het kookvocht op.
  3. Laat de gootsteen vollopen met koud water en was de andijvie. Laat uitlekken in een vergiet en snijd daarna klein. Laat 3/4 deel van de andijvie 5 minuten meekoken met de aardappels. De rest gaat later rauw door de stamppot.
  4. Pel de ui en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en champignons al omscheppend bruin en gaar.
  5. Stamp de aardappels grof met een pureestamper en schenk wat kookvocht erbij. Voeg de rest van de andijvie en mosterd toe en schep alles goed door elkaar. Laat de andijvie met de deksel op de pan nog even slinken. Proef en breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat extra mosterd.
  6. Serveer de andijviestamppot met een flinke schep champignon-uienjus, de kaaskletskoppen en de cherrytomaatjes.
TIPDe kaaskletskoppen kun je ook verder op smaak brengen met specerijen, zoals chilivlokken of paprikapoeder.

II

Vandaag op het menu: een andijviestamppot met champignons en kaaskletskoppen. Een kletskop is van oorsprong een heel hard, uiterst dun en bijzonder knapperig koekje. We maken een hartige kletskop van kaas in de oven. Onze biologische andijvie wordt geleverd door 'tuinderij de Heulhoeve.' Andijvie bevat antioxidanten die ervoor zorgen dat ontstekingen worden geremd en het risico op hart- en vaatziekten wordt verminderd. Er wordt ook wel eens gezegd: "Bitter in de mond maakt het hart gezond".

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie646 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker11 g
Vet29 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit22 g
Vezels14 g
Zout1.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Mosterd
Melk