Andijviesalade met kipspiesje

Andijviesalade met kipspiesje en aardappel-pastinaakpuree

| 798 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Eiwitrijk, Gezin, Glutenvrij, Seizoen
Lupine
Kip
Noten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st AndijvieHerkomst: Biosikelia
  • 15 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 200 g Kipdijbeenfilet, blokjes
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 400 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 250 g PastinaakHerkomst: de eerste
  • 1 el Kurkuma, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 25 g Rozijnen

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie
  • 2 el Nootmuskaat
  • snufje Zeezout en peper van de molen
  • 1 el (Appel)azijn

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente375 g
vita-scoreVitaliteit83 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.154 g
water-reduction-scoreWater48 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Leg de barbecue stokjes in water (dit voorkomt aanbranden). Doe de kipdijbeenblokjes in een schaal en besprenkel met olie. Breng op smaak met zwarte peper van de molen, zeezout en een snuf nootmuskaat en laat de smaken intrekken.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de aardappels en pastinaak en snijd klein. Schil en rasp de kurkuma.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de aardappels, pastinaak, ui en knoflook in 15-20 minuten gaar. Kruid met zeezout en kurkuma. Giet af maar behoud het kookvocht. Stamp met een pureestamper samen met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Kruid met zwarte peper van de molen en eventueel nog wat zeezout.
  4. Meng de rozijnen met de (appel)azijn. Was de andijvie, laat goed uitlekken en snijd in dunne reepjes. Hak de walnoten grof en meng ze met de rozijnen door de andijvie. Besprenkel met olijfolie en (appel)azijn en kruid met zeezout en zwarte peper.
  5. Prik de kipdijbeenblokjes op de stokjes. Verwarm een grillpan (of bakpan) en grill of bak ze rondom bruin. Serveer de kipdijbeenspiesjes met de aardappel-pastinaakpuree en andijviesalade.
TIPHet is ook leuk om dit gerecht te maken met krokante smashed potatoes uit de oven. Heb je geen houten prikkers? Serveer de kip dan los.

II

Onze Belgische chef Frank Fol reist met zijn filosofie ‘Denk groente! Denk fruit!’ de hele wereld over en geeft adviezen en workshops over gezonde, evenwichtige en plantaardige voeding. Vandaag staat er een heerlijke andijviesalade met aardappelpuree en kipspiesjes op het menu. Andijvie is rijk aan vitamines A & C en het bevat chlorofyl, wat belangrijk is voor het aanmaken van rode bloedlichaampjes. Onze biologische andijvie wordt geleverd door de Heulhoeve.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie798 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker23 g
Vet41 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit31 g
Vezels16 g
Zout0.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lupine
Kip
Noten