Andijviesalade met kipdijbeenspiesjes

Andijviesalade met kipdijbeenspiesjes en aardappelpuree

| 771 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Seizoen, Variatie, Glutenvrij, 9 maanden, Lactosevrij, Gezin
Noten
Kip

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 el NootmuskaatHerkomst: het blauwe huis
  • 1 st AndijvieHerkomst: Biosikelia
  • 200 g Kipdijbeenfilet, blokjes
  • 2 el Kurkuma, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 500 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 1 st Knoflookteen
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 25 g RozijnenHerkomst: IDorganics
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics

Zelf toevoegen

  • 1 el (Appel)azijn
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zeezout en peper van de molen

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit83 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.207 g
water-reduction-scoreWater77,6 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Leg de barbecue stokjes in water (dit voorkomt aanbranden). Doe de kipdijbeenblokjes in een schaal. Overgiet met olijfolie, kruid met zwarte peper van de molen, zeezout en een snuf nootmuskaat. Laat de smaken intrekken.
  2. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Was of schil de aardappels. Schil en rasp de kurkuma. Let op: kurkuma geeft erg af!
  3. Breng een pan met water aan de kook. ook de aardappels, ui, kurkuma en knoflook in 15-20 minuten gaar. Kruid met zeezout. Giet af maar bewaar het kookvocht. Pureer met een pureestamper samen met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Kruid met zwarte peper van de molen en eventueel nog wat zeezout.
  4. Was de andijvie, laat goed uitlekken en snijd in reepjes. Hak de walnoten grof en meng ze met de rozijnen door de andijvie. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten en rozijnen dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Giet olijfolie en (appel)azijn erover. Kruid met zeezout en zwarte peper.
  5. Prik de kipdijbeenblokjes op de stokjes. Verwarm een grillpan (of bakpan) en grill of bak ze rondom bruin. Serveer de kipdijbeenspiesjes met de aardappelpuree en andijviesalade.
TIPHet is lekker om de aardappels te laten koken met een laurierblad, verwijder deze weer voordat je gaat pureren.

II

Onze Belgische chef Frank Fol reist met zijn filosofie ‘Denk groente! Denk fruit!’ de hele wereld over en geeft adviezen en workshops over gezonde en evenwichtige voeding. Vandaag een overheerlijk fris recept op het menu: andijviesalade met aardappelpuree en kipdijbeenspiesjes. Andijvie is rijk aan de vitamines A, C en het bevat chlorofyl, wat belangrijk is voor het aanmaken van rode bloedlichaampjes.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie771 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker16 g
Vet42 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit30 g
Vezels10 g
Zout0.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Noten
Kip