Onze Belgische chef Frank Fol reist met zijn filosofie ‘Denk groente! Denk fruit!’ de hele wereld over en geeft adviezen en workshops over gezonde en evenwichtige voeding. Vandaag een overheerlijk fris recept op het menu: andijviesalade met aardappelpuree en kipdijbeenspiesjes. Andijvie is rijk aan de vitamines A, C en het bevat chlorofyl, wat belangrijk is voor het aanmaken van rode bloedlichaampjes.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Leg de barbecue stokjes in water (dit voorkomt aanbranden). Doe de kipdijbeenblokjes in een schaal. Overgiet met olijfolie, kruid met zwarte peper van de molen, zeezout en een snuf nootmuskaat. Laat de smaken intrekken.
- Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Was of schil de aardappels. Schil en rasp de kurkuma. Let op: kurkuma geeft erg af!
- Breng een pan met water aan de kook. ook de aardappels, ui, kurkuma en knoflook in 15-20 minuten gaar. Kruid met zeezout. Giet af maar bewaar het kookvocht. Pureer met een pureestamper samen met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Kruid met zwarte peper van de molen en eventueel nog wat zeezout.
- Was de andijvie, laat goed uitlekken en snijd in reepjes. Hak de walnoten grof en meng ze met de rozijnen door de andijvie. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten en rozijnen dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Giet olijfolie en (appel)azijn erover. Kruid met zeezout en zwarte peper.
- Prik de kipdijbeenblokjes op de stokjes. Verwarm een grillpan (of bakpan) en grill of bak ze rondom bruin. Serveer de kipdijbeenspiesjes met de aardappelpuree en andijviesalade.
TIP
Het is lekker om de aardappels te laten koken met een laurierblad, verwijder deze weer voordat je gaat pureren.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Kipdijbeenfilet, blokjesHerkomst: Kemper Kip
- 2 tl NootmuskaatHerkomst: het blauwe huis
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen
- 500 g Aardappels, zachtkokend
- 2 tl Kurkuma, rasp
- 1 st AndijvieHerkomst: Heerlijke oogst
- 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
- 25 g RozijnenHerkomst: IDorganics
- 2 el Olijfolie
- 1 el (Appel)azijn
- snufje Zeezout en peper van de molen
Meet hoe goed je eet
True price -6%
Groente -100%
Vitaliteit+ 43%
CO2eq -29%
Water+ 21%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Variatie, Glutenvrij, 9 maanden, Lactosevrij, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie771 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker16 g
Vet42 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit30 g
Vezels10 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Noten
Kip
Vergelijkbare recepten
740 kcal
290 g groente
Vegetarisch, Variatie, 9 maanden, Lekker snel, Seizoen, Gezin
740 kcal
270 g groente
Seizoen, Vegetarisch, Gezin, Variatie, Lekker snel
661 kcal
280 g groente
Vegan, Glutenvrij, Vegetarisch, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Seizoen
789 kcal
230 g groente
Gezin, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Vegan, Lekker snel, Vegetarisch, Seizoen, Glutenvrij
652 kcal
220 g groente
Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Vegan, Seizoen, Variatie, Afvallen, Gezin, Lekker snel
782 kcal
200 g groente
Lekker snel, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Glutenvrij, 9 maanden
649 kcal
280 g groente
Variatie, Specials, Glutenvrij, Lactosevrij, Eiwitrijk, Seizoen, Gezin