Andijvie salade met croutons en witlof in balsamico-boter
2,5
771 kcal
360 g groente
Een heerlijke zomerse gerecht met andijvie als salade. Andijvie is een bittere slasoort met gekrulde bladeren. Erbij lekkere knapperige croutons van geniaal brood. We bakken de witlof, zilveruitjes en tomaatjes in balsamico-boter.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Pain boulot desem Herkomst: Handgemaakt brood
- 2 st Witlof Herkomst: Nieuw Bonaventura
- 150 g Tomaat cherrymix Herkomst: Albabio
- 90 g Zilveruitjes Herkomst: Machandal
- 1 st Andijvie Herkomst: De Eerste
- 2 el Olie
- 25 g Boter
- 2 el Balsamicoazijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd het brood in blokjes, besprenkel royaal met olie, peper en zout en hussel door elkaar. Bak het brood krokant in de oven in ongeveer 10 minuten.
- Haal intussen de witlofblaadjes los van de stronk. Was de tomaten en halveer ze.
- Verwarm de olie in een bakpan en bak de witlof 2-3 minuten op een hoog vuur. Voeg de boter en balsamicoazijn toe en laat rustig smelten. Voeg de zilveruitjes en tomaten toe, samen met een beetje vocht uit de pot en schep om.
- Was de andijvie en laat heel goed uitlekken. Snijd de andijvie in reepjes en verdeel samen met de krokante brood croutons over de borden. Leg de witlof, tomaatjes en zilveruitjes erop en besprenkel de salade met de balsamico-botersaus uit de pan.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Je kunt de croutons ook bakken in een bakpan. 2,5
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente + 186%
Vitaliteit + 33%
CO2 eq -74%
Water -79%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, 9 maanden, Variatie, Lekker snel, Gezin, Lactosevrij, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie771 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker14 g
Vet37 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit21 g
Vezels13 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten


