Andijvie-bloemkoolstamppot met saucijzen

Andijvie-bloemkoolstamppot met saucijzen ! Weinig koolhydraten

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Koolhydraatbewust, Ketogeen
Koriander
Lactose
Rund
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
 • 1 st Knoflookteen
 • 1 st Bloemkool
 • 1 st AndijvieHerkomst: De Eerste
 • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
 • 200 g Kalfssaucijzen

Zelf toevoegen

 • 1 g Boter
 • snufje Zout en peper
 • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente550 g

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
 1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Pel de knoflook en plet fijn. Verwijder de bladeren van de bloemkool, snijd in roosjes en de stronk in stukken. Kook de bloemkool samen met de knoflook in circa 15 minuten gaar.
 2. Was intussen de andijvie en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de andijvie heel klein. Laat de helft van de andijvie de laatste 5 minuten meekoken met de bloemkool (bewaar de andere helft voor later).
 3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de kalfssaucijzen samen met de uien 10 minuten op een middelhoog vuur.
 4. Giet het water van de bloemkool en andijvie af en laat even goed droogkoken op een laag vuur. Stamp met een pureestamper tot een puree en schep de overgebleven rauwe andijvie en een klontje boter erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper. Zet afgedekt nog even opzij zodat de andijvie kan slinken.
 5. Serveer de andijvie-bloemkoolstamppot met de kalfssaucijzen ernaast.
TIPHet is ook erg lekker wat geraspte kaas over de stamppot te strooien.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Door een deel van de andijvie niet te koken maar rauw te verwerken, blijft de smaak en kleur mooi behouden. Andijvie bevat antioxidanten die ervoor zorgen dat ontstekingen worden geremd en het risico op hart- en vaatziekten wordt verminderd. Er wordt ook wel eens gezegd: "Bitter in de mond maakt het hart gezond". In plaats van aardappel gebruiken we in deze stamppot bloemkool. Zo krijg je lekker veel groenten binnen.

Voedingswaarden

(Per portie)

Allergenen informatie

Koriander
Lactose
Rund
Melk