Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Koolhydraatbewust, Ketogeen
RundMelkLactose
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st BloemkoolHerkomst: Prim de Bretagne
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
1 st AndijvieHerkomst: Biosikelia
1 st UiHerkomst: TVA Organics
200 g Runderbraadworst
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en peper
1 el Boter
Meet hoe goed je eet
Groente520 g
Vitaliteit52 Punten
CO2eq1.197 g
Water18,5 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel de knoflook en plet met de platte kant van je mes. Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Verwijder de bladeren van de bloemkool, snijd in roosjes en de stronk in stukken. Kook de bloemkool samen met de knoflook in 15 minuten gaar.
Was intussen de andijvie, laat uitlekken in een vergiet en snijd heel klein. Kook de helft van de andijvie met de bloemkool mee.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verwarm olie in een bakpan en bak de worstjes met de ui 10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de boter toe voor een lekkere jus.
Giet het water van de bloemkool af en laat even droogstomen zodat al het vocht goed verdampt (doe je dit niet dan wordt de stamppot te nat). Stamp met een pureestamper tot een puree en schep de rauwe andijvie erdoor. Proef en breng op smaak met de zout en peper. Zet afgedekt nog even opzij zodat de andijvie een beetje kan slinken.
Serveer de andijvie-bloemkoolstamppot met de braadworstjes.
TIPDe stamppot is ook erg lekker met mosterd.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Door de andijvie niet te koken maar rauw te verwerken, blijft de smaak en kleur mooi behouden. Andijvie bevat antioxidanten die ervoor zorgen dat ontstekingen worden geremd en het risico op hart- en vaatziekten wordt verminderd. Er wordt ook wel eens gezegd: "Bitter in de mond maakt het hart gezond". In plaats van aardappel gebruiken we in deze stamppot bloemkool. Zo krijg je lekker veel groenten binnen.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.