2 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
25 g Pinda's ongezoutenHerkomst: IDorganics
500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
25 g Gele currypastaHerkomst: Onoff Spices
2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
15 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
200 g TrostomatenHerkomst: Frank de Koning
5 g Verse korianderHerkomst: Forc
Zelf toevoegen
20 g Vegan boter
500 ml Bouillon
2 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente390 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq438 g
Water30,2 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel de sjalot en snijd in partjes. Was of schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Snijd de tomaten klein. Bereid de bouillon.
Verhit olie in een ruime wok of braadpan en roerbak hierin de sjalot, aardappels en de bloemkool 2-3 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomaten en de currypasta toe en schep om. Schenk de bouillon erbij en laat het gerecht afgedekt 20 minuten zachtjes pruttelen totdat de aardappels gaar zijn. Schep af en toe om.
Hak intussen de koriander klein. Rooster de sesamzaadjes in een droge bakpan lichtbruin. Voeg dan de boter en de chili-vlokken toe. Laat de boter smelten en haal van het vuur af.
Schep de curry op de borden en verdeel de koriander en de chili-sesamboter over het gerecht. Strooi de pinda's erover.
TIPJe kunt ook de bloemkool roosteren voor een rokerige smaak.
II
Aloo Gobi is een eenvoudige curry uit India met aardappel en bloemkool en een heerlijke currypasta voor een geurende smaak. Je maakt het af met een lekkere pittige boter met krokante sesamzaadjes. Deze is er eentje voor het vaste menu!