Aloo Gobi - Aardappel bloemkoolcurry

Aloo Gobi - Aardappel bloemkoolcurry met chili-sesamboter

| 715 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,1
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Vegan, Lactosevrij, Vegetarisch, Glutenvrij, Variatie
Sesamzaad
Koriander
Pinda's

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BloemkoolHerkomst: Loverendale Dem
  • 2 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
  • 25 g Pinda's ongezoutenHerkomst: IDorganics
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 25 g Gele currypastaHerkomst: Onoff Spices
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 15 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
  • 200 g TrostomatenHerkomst: Frank de Koning
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Forc

Zelf toevoegen

  • 20 g Vegan boter
  • 500 ml Bouillon
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente390 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq438 g
water-reduction-scoreWater30,2 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel de sjalot en snijd in partjes. Was of schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Snijd de tomaten klein. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een ruime wok of braadpan en roerbak hierin de sjalot, aardappels en de bloemkool 2-3 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomaten en de currypasta toe en schep om. Schenk de bouillon erbij en laat het gerecht afgedekt 20 minuten zachtjes pruttelen totdat de aardappels gaar zijn. Schep af en toe om.
  3. Hak intussen de koriander klein. Rooster de sesamzaadjes in een droge bakpan lichtbruin. Voeg dan de boter en de chili-vlokken toe. Laat de boter smelten en haal van het vuur af.
  4. Schep de curry op de borden en verdeel de koriander en de chili-sesamboter over het gerecht. Strooi de pinda's erover.
TIPJe kunt ook de bloemkool roosteren voor een rokerige smaak.

II

Aloo Gobi is een eenvoudige curry uit India met aardappel en bloemkool en een heerlijke currypasta voor een geurende smaak. Je maakt het af met een lekkere pittige boter met krokante sesamzaadjes. Deze is er eentje voor het vaste menu!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie715 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker16 g
Vet38 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit19 g
Vezels16 g
Zout1.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Sesamzaad
Koriander
Pinda's