Was de broccoli en snijd in roosjes. Snijd de stronk in langwerpige stelen. Was of schil de wortel en snijd in staafjes. Was de bleekselderij en snijd in stukken van 3-5 cm.
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Kook of stoom de broccoli in 3-5 minuten beetgaar en giet daarna het water af. Spoel direct onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt en de broccoli zijn mooie groene kleur behoudt.
Voor de kaasfondue gebruik je een fonduepan of gewoon een steelpannetje. Pel de knoflook en pers boven het pannetje uit. Schenk de bouillon (wijn of de melk) in de pan en breng net aan de kook.
Draai het vuur laag en voeg handje voor handje de kaas toe. Roer goed met een houten lepel totdat alle kaas gesmolten is. Laat het niet te lang en te hard koken. Voeg eventueel nog wat vocht toe. Proef en breng verder op smaak met een snuf nootmuskaat en peper.
Serveer de (fondue)pan op een warmhoudplaatje of verwarm de kaasfondue halverwege de maaltijd nog even in de keuken. Lekker met de beetgare broccoli, wortel en bleekselderij. Dippen maar!
TIPDe wortels en bleekselderij kun je ook even kort koken. Bindt de kaasfondue niet goed? Voeg dan een beetje maizena toe.
II
KOOLHYDRAATBEWUST De basis van kaasfondue is meestal een droge witte wijn. Je kunt de wijn uitstekend vervangen door bouillon of melk. Het is ook erg lekker om een klein beetje mosterd door de kaasfondue te roeren. Het mengsel van onze biologische kaasfondue bestaat uit drie hoogwaardige Allgäuer kazen, die grof zijn geraspt. Na een rijpingsproces van drie maanden zijn de kazen met de hand verpakt. Dit gerecht is ideaal om restjes groenten uit je koelkast weg te werken.