Aardpeerrisotto met blauwe kaas spinazie en hazelnoten

4,4
Gemiddelde van 40 reviews
735 kcal
300 g groente
Aardpeerrisotto met blauwe kaas

De zachte smaak van aardpeer lijkt een beetje op die van de artisjok. Zo lekker! De biologische knolletjes hoeven voor het koken niet geschild te worden. Je kunt ze bakken, koken en zelfs rauw eten. Vandaag gebruiken we ze in een heerlijke risotto met spinazie, blauwe kaas en crunchy hazelnoten.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de groentebouillon. Pel en snipper de knoflook en sjalot. Was of schil de aardpeer en snijd in kleine blokjes. Spoel de spinazie in een zeef onder de kraan en snijd kleiner.
  2. Verwarm olie in een brede braadpan en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg de risotto toe en bak 1 minuut mee. Voeg de aardpeer toe en schenk de helft van de bouillon erbij, roer regelmatig en laat de risotto het vocht opnemen. Herhaal dit totdat al het vocht is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
  3. Voeg de laatste 5 minuten de spinazie toe en laat slinken. Voeg 3/4 van de blauwe kaas toe aan de risotto en laat smelten.
  4. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge bakpan en kruid met zout en peper.
  5. Verbrokkel de rest van de blauwe kaas over de risotto en garneer met de geroosterde hazelnoten.
TIP
Je kunt de knoflook en sjalot ook knapperig bakken en aan het einde toevoegen. Lekker knapperig bij de smeuïge risotto.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 300 g AardpeerHerkomst: Arenosa
  • 250 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 150 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 75 g Blauwe kaasHerkomst: Bastiaansen
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 600 ml Groentebouillon
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -25%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 63%
co2-reduction-score
CO2eq -67%
water-reduction-score
Water -36%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenSeizoenGlutenvrijVegetarischVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie735 kcal
Koolhydraten90 g
Suiker1 g
Vet30 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit24 g
Vezels9 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aziatische dashi soep met pinda-rijst
670 kcal
310 g groente
Variatie,   Glutenvrij,   9 maanden,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Gezin,   Vegan
Gekleurde stamppot
713 kcal
280 g groente
Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   9 maanden,   Variatie
Bulgur met gegrilde groenten
776 kcal
300 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Variatie,   Vegan
Japanse okonomiyaki met witte kool
743 kcal
280 g groente
Eiwitrijk,   Variatie,   Gezin,   Seizoen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Lactosevrij
Gevulde minestrone soep
732 kcal
250 g groente
Seizoen,   Lekker snel,   Vegetarisch,   Gezin,   Variatie,   Eiwitrijk,   9 maanden
Flammkuchen met waterkerspesto
677 kcal
310 g groente
Gezin,   9 maanden,   Variatie,   Lekker snel