Aardpeer-raapstelen stoof met gehaktballetjes ! Weinig koolhydraten
4,1
547 kcal
350 g groente
![Aardpeer-raapstelen stoof met gehaktballetjes](https://static.ekomenu.nl/assets/static/public/1/recipe/1mKemK-R11-Aardpeer-raapstelen-stoof-met-gehaktballetjes-LOGO.jpg)
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een stoofpotje met aardpeer en raapstelen. De zachte smaak van aardpeer lijkt een beetje op die van de artisjok. De biologische knolletjes hoeven voor het koken niet geschild te worden (mag wel). Aardperen kun je gebakken, gekookt maar ook rauw eten. Deze groente heeft een zeer gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en snijd in parten. Was of schil de aardpeer en snijd in kleine stukken. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een braadpan en bak de ui en aardpeer 2 minuten aan op een hoog vuur. Temper het vuur, voeg de boter toe en schenk de bouillon erbij. Laat afgedekt 15-20 minuten stoven.
- Breng intussen het gehakt op smaak met gehaktkruiden, zout en peper. Kneed goed door elkaar en rol een aantal gehaktballetjes ervan. Halveer de tomaatjes. Verwarm een droge bakpan en bak de gehaktballetjes met de tomaatjes 3-5 minuten. Doe het daarna in de pan bij de aardperen.
- Verwijder de worteltjes van de raapstelen, was ze daarna grondig onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de raapstelen kleiner en voeg de laatste 5 minuten toe aan de pan met aardperen. Laat afgedekt pruttelen zodat de raapstelen slinken.
TIP
Het is ook erg lekker om een deel van de raapstelen rauw toe te voegen. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 400 g AardpeerHerkomst: Arenosa
- 200 g RundergehaktHerkomst: Future Food Group
- 2 tl GehaktkruidenHerkomst: Het blauwe huis
- 200 g Cherry tomatenHerkomst: Ecoveg
- 1 bosje RaapstelenHerkomst: Ekologisch
- 100 ml Bouillon
- 1 el Olie
- 1 el Boter
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -16%
Groente+ 178%
Vitaliteit+ 56%
CO2eq -6%
Water -63%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie547 kcal
Koolhydraten40 g
Suiker5 g
Vet31 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit27 g
Vezels7 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Varken
Selderij
Rund
Vergelijkbare recepten
566 kcal
250 g groente
Ketogeen, Afvallen, Koolhydraatbewust
554 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust, Afvallen
530 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust, Ketogeen
525 kcal
275 g groente
Ketogeen, Koolhydraatbewust
626 kcal
270 g groente
Ketogeen, Koolhydraatbewust