Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Afvallen
MelkKorianderVarkenMosterdLactose
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
200 g Slavinken
300 g AardpeerHerkomst: Arenosa
2 st PreiHerkomst: Peeters
60 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
2 el Mosterd
1 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Vitaliteit74 Punten
CO2eq1.060 g
Water34,1 l
Voorbereiding (40 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil of was de aardpeer en snijd in plakjes. Kook de aardpeer in 10 minuten beetgaar, giet het water af en zet afgedekt opzij.
Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in gelijke stukken (ongeveer 4 cm). Verhit olie in een bakpan en bak de prei 5 minuten. Voeg de voorgekookte aardpeer toe en bak nog 3 minuten mee.
Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met mosterd, zout en peper. Schep het groentemengsel in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Bak nog 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas een bruin kleurtje krijgt.
Verhit intussen olie in een bakpan en bak de slavinken in 10 minuten rondom bruin en gaar. Serveer de slavink met de aardpeer-prei-gratin.
TIPDe gratin is ook lekker met honing en tijm.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een verrassend lekkere gratin op het menu met prei en aardpeer. De zachte smaak van aardpeer lijkt een beetje op die van de artisjok. De biologische knolletjes hoeven voor het koken niet geschild te worden (mag wel). Aardperen kun je gebakken, gekookt maar ook rauw eten. Ze zijn rijk aan ijzer, fosfor en vitamine B1.