Aardpeer-preigratin met een slavink ! Weinig koolhydraten
5,0
660 kcal
320 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een verrassend lekkere gratin op het menu met prei en aardpeer. De zachte smaak van aardpeer lijkt een beetje op die van de artisjok. De biologische knolletjes hoeven voor het koken niet geschild te worden (mag wel). Aardperen kun je gebakken, gekookt maar ook rauw eten. Ze zijn rijk aan ijzer, fosfor en vitamine B1.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 300 g Aardpeer Herkomst: Arenosa
- 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 60 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 200 g Slavinken Herkomst: Future Food Group
- 1 el Bakolie
- 2 tl Mosterd
- snufje Zout en peper
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil of was de aardpeer en snijd in plakjes. Kook de aardpeer in 10 minuten beetgaar, giet het water af en zet afgedekt opzij.
- Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in gelijke stukken (ongeveer 4 cm). Verhit olie in een bakpan en bak de prei 5 minuten. Voeg de voorgekookte aardpeer toe en bak nog 3 minuten mee.
- Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met mosterd, zout en peper. Schep het groentemengsel in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Bak nog 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas een bruin kleurtje krijgt.
- Verhit intussen olie in een bakpan en bak de slavinken in 10 minuten rondom bruin en gaar. Serveer de slavink met de aardpeer-prei-gratin.
TIP
De gratin is ook lekker met honing en tijm.5,0
Meet hoe goed je eet
True price -25%
Groente + 154%
Vitaliteit + 28%
CO2 eq -37%
Water -47%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie660 kcal
Koolhydraten34 g
Suiker7 g
Vet42 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit32 g
Vezels8 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Melk
Koriander
Varken
Mosterd
Lactose


