Breng een pan met water en een snuf zout een de kook. Was of schil de krieltjes en snijd doormidden of in vieren. Was de sperziebonen en verwijder de uiteinden en snijd doormidden. Kook de krieltjes in 15-20 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de sperziebonen en de eieren toe. Giet het water af en laat de eieren schrikken onder de koude kraan.
Maak een vinaigrette. Doe de mosterd en azijn in een kom en pers het citroensap erboven uit. Klop met een garde tot een gladde dressing. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe terwijl je blijft kloppen totdat je de juiste consistentie hebt. Breng op smaak met zout en peper.
Pel en snipper de sjalot en hak de dragon en peterselie fijn. Meng de krieltjes en sperziebonen met de sjalot, dragon en peterselie. Schenk een beetje vinaigrette erover en breng de salade verder op smaak met zout en peper.
Pel de eieren, snijd in vieren en verdeel over de salade. Druppel als laatst de Légumaise over de salade.
TIPLaat wat fijngesneden sjalot marineren in half water, half witte wijn azijn met wat zout. Na 15 minuten krijg je knapperige frisse sjalot die je op de salade kan verdelen en een echte smaakbooster vormen.
II
Dragon is een kruid dat geliefd is in de Franse keuken. Het heeft langwerpige blaadjes en smaakt een beetje naar anijs. Het kan vrij sterk van smaak zijn, dus proef goed en kruid niet te sterk. Peterselie gaat goed samen met de smaak van dragon en past perfect bij de krieltjes salade van vandaag. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®